Цікаве

Вибух темної плазми із Сонця досягне Землі 17 серпня

Вибух темної плазми із Сонця досягне Землі 17 серпня

Фото: NASA
Землю накриє геомагнітна буря

За даними Центру прогнозів космічної погоди, цій геомагнітній бурі присвоєно клас G1 з п’яти.

 
Хмара темної плазми, яка вирвалася із Сонця минулими вихідними, досягне Землі в середу, 17 серпня, що призведе до можливості невеликої геомагнітної бурі. Про це повідомляє Newsweek.
 
Викид речовини, відомий як корональний викид маси (КВМ), був здійснений у бік Землі 14 серпня з області Сонця, відомої як AR3076.
 
За даними Spaceweather, що відстежує сонячну активність, шлейф темної плазми рухається зі швидкістю понад два млн км/год. Очікується, що за такої швидкості відстань від Сонця до Землі займе кілька днів.
 
Зазначається, що деякі з таких спалахів можуть вплинути на роботу енергосистем, підвищений опір супутників, і навіть викликати появу полярного сіяння в тих частинах світу, де вони рідко спостерігаються. Наприклад, у таких американських штатах, як Мічіган та Мен. Вплив КВМ на Землю називають геомагнітними бурями.
 
За прогнозами центру прогнозування космічної погоди (SWPC), буря матиме клас G1 – найслабший з можливих балів за шкалою геомагнітних бур, яка доходить до G5. Геомагнітні бурі класу G1 – звичайне явище, іноді вони відбуваються кілька разів на місяць. Більшоті людей Землі їх наслідки не помітні.
 
Раніше повідомлялося, що Французькі астрономи за допомогою нових даних космічного телескопа Gaia склали мапу життя Сонця.
 
Землю накриє потужна геомагнітна буря
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button