Цікаве

NASA відкладає програму Artemis з висадки астронавтів на Місяць

NASA відкладає програму Artemis з висадки астронавтів на Місяць

Фото: NASA
NASA переносить висадку астронавтів на Місяць

Терміни оновили, щоб дати командам більше часу на подолання труднощів з розробками, експлуатацією та інтеграцією.

NASA відклало свою програму Artemis з висадки астронавтів на Місяць, задля того щоб дати їм більше часу для підготовки. Про це повідомляє NASA.

Тепер місію Artemis II, яка була запланована до запуску у листопаді 2024 року, перенесли на вересень 2025-го. Artemis III в ході якого планується висадити перших астронавтів поблизу Південного полюса Місяця запланована на вересень 2026-го.

Що стосується Artemis  IV, що передбачає доставлення житлового модуля на місячну орбітальну станцію Lunar Gateway, запланована на вересень 2028 року.

“Ми повертаємося на Місяць так, як ніколи раніше, і безпека наших астронавтів є головним пріоритетом NASA під час підготовки до майбутніх місій ” Artemis”. Ми багато чому навчилися з часів “Artemis I”, і успіх цих ранніх місій залежить від наших комерційних і міжнародних партнерств, які сприяють розширенню наших можливостей і розумінню місця людства в Сонячній системі”, – сказав адміністратор NASA Білл Нельсон.

Випробування НАСА, спрямовані на перевірку компонентів, що забезпечують безпеку екіпажу та успіх місії, виявили проблеми, які потребують додаткового часу для їх вирішення. Команди усувають неполадки з акумулятором і вирішують проблеми з компонентом схеми, що відповідає за вентиляцію повітря і контроль температури.

Раніше повідомлялося, що під час чергового засідання Національної космічної ради віцепрезидент США Камала Гарріс заявила, що NASA висадить на Місяць першого не американця. 

NASA оголосило імена учасників місії до Місяця

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button