Цікаве

Восьмирічний хлопчик із США став найбільш високооплачуваним блогером на YouTube

За минулий рік він заробив 22 мільйони доларів

Восьмирічний хлопчик із США, який публікує огляди іграшок на своєму каналі в YouTube, став найбільш високооплачуваним блогером відеохостингу, заробивши за минулий рік 22 мільйони доларів.

Про це повідомляє 1NEWS.

Згідно з оцінкою Forbes, Раян і його канал Ryan ToysReview обігнав попереднього лідера YouTube Джейка Пола на 500 тисяч доларів. На третьому місці в рейтингу знаходиться канал Dude Perfect, який заробив за рік 20 мільйонів доларів.

Батьки Раяна розміщують відеоогляди іграшок майже кожен день. Влог про “гігантське блакитне магічне яйце” з іграшками усередині за три дні переглянули більше мільйона разів (на момент виходу статті у ролика було вже більше ніж 1,9 мільйона ​​переглядів).

У порівнянні з минулим роком доходи Раяна подвоїлися, при цьому сума заробітку юного відеоблогера не включає ні податки, ні гонорари юристів і агентів.

На запитання про те, чому інші діти так люблять дивитися його відеоролики, Раян, якому нещодавно виповнилося вісім років, сказав: “Тому що я веселий і смішний”.

З тих пір, як батьки Раяна зареєстрували канал у березні 2015 року, його відео загалом подивилися майже 26 мільярдів разів; у каналу – 17,3 мільйона підписників.

За даними Forbes, значну частину заробітку (21 мільйон доларів) забезпечує реклама, яка показується під час роликів, решта – дохід від спонсорських проектів.

Той факт, що він заробляє в основному на рекламі, а не на спонсорах, можна пояснити тим, що аудиторію каналу в основному складають однолітки Райана, які самі не заробляють.

З іншого боку, часто ті іграшки, які показує в своїх оглядах Раян, відразу ж зникають з полиць магазинів.

У серпні американська мережа супермаркетів Walmart почала продавати іграшки та одяг для дітей під брендом Ryan’s World (“Світ Райана”).

Forbes передбачає, що доходи від угоди з Walmart значно збільшать заробітки Раяна в наступному році.

Оскільки Раян неповнолітній, 15% його заробітків відкладаються на спеціальний банківський рахунок, доступ до якого він отримає лише після настання 18 років.

Раян – не єдиний дитина, яка добре заробляє у YouTube.

У минулому році Деніел Міддлтон, який демонструє, як він грає в Minecraft, очолював список найприбутковіших каналів у YouTube із заробітком в 16,5 мільйона доларів. У цьому році він досяг лише четвертого місця.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button