Цікаве

Водіям Amazon інколи доводиться ходити в туалет у пластикові пляшки

Компанія раніше це заперечувала, але тепер офіційно визнала

Компанія Amazon вибачилась, що раніше заперечувала те, що інколи водіям доводиться мочитися у пластикові пляшки.

Про це інформує 1NEWS.

Раніше Марк Покан, демократ з Вісконсина, у своєму твіті написав, що Amazon змушує “працівників мочитися у пляшки з-під води”.

Потім офіційний акаунт Amazon у Twitter розмістив відповідь і все заперечив: “Якби це було правдою, на нас би ніхто не працював”.

Згодом компанії таки довелось вибачатися, адже з’явились докази, що водіям дійсно доводилося мочитися у пляшки.

“Ми маємо вибачитися перед паном Поканом”, – йдеться у повідомленні Amazon.

Вони визнали, що їхній твіт був хибним і не врахував велику кількість водіїв, які їздять по всій країні і можуть мати проблеми з туалетом. А натомість компанія спочатку помилково сфокусувалась лише на центрах виконання замовлень, де є туалети.

У дописі також додали, що всі центри виконання замовлень мають десятки туалетів, якими працівники можуть користуватися “у будь-який час”.

“Оплата 15 доларів за годину не робить вас “прогресивним робочим місцем”, коли ви боретесь із профспілками і змушуєте робітників мочитися у пляшки з-під води”, – написав він минулого тижня.

Незабаром після цього офіційний акаунт Amazon відповів: “Ви ж не вірите в те, що робітники дійсно мають мочитися у пляшки, правда? Якби це було правдою, на нас би ніхто не працював”.

Після цього кілька новинних ресурсів цитували численних співробітників Amazon, які підтвердили, що їм доводилося мочитися у пластикові пляшки під час роботи. Вони також описували свою важку роботу, як у центрах виконання замовлень, так і в якості водіїв доставки.

Intercept також заявив, що отримав внутрішні документи, які свідчать про те, що керівники Amazon знали про це.

У пізнішому вибаченні Amazon також зазначалося: “Ми знаємо, що водії можуть мати і мають проблеми з пошуком туалетів через затори або на сільських маршрутах, і це особливо загострилося під час коронавірусу, коли багато громадських туалетів були закриті”.

У компанії додали, що проблема є “давньою загальногалузевою проблемою”, і що “вони хотіли б її розв’язати”.

У понеділок пан Покан відхилив вибачення, написавши у Twitter: “Ох. Це не про мене, це про ваших працівників – до яких ви не ставитесь з достатньою повагою чи гідністю. Почніть з того, що визнайте неадекватні умови праці, які ви створили для ВСІХ ваших працівників, виправте це для всіх і, нарешті, дозвольте їм об’єднуватися у профспілки без перешкод”.

Працівники Amazon у Бессемері, штат Алабама, минулого тижня взяли участь в опитуванні щодо того, чи хочуть вони, щоб їхні інтереси представляла профспілка. Amazon виступила проти такого кроку.

Результати опитування очікують наступного тижня. Якщо працівники проголосують “за”, то може утворитися перша американська профспілка Amazon.

Досі Amazon успішно протистояла зусиллям створити профспілки у США. Однак більшість європейських об’єктів є профспілковими.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button