Цікаве

Відчуєте позитивні зміни: чотири причини відмовитися від сиру

Відчуєте позитивні зміни: чотири причини відмовитися від сиру

Твердий сир надає стравам приємного смаку та водночас шкодить організму. Лікарі рекомендують зменшити вживання цього продукту або взагалі від нього відмовитися. Сир містить надто багато натрію, жиру та калорій. Це підвищить ризик розвитку  діабету 2 типу, ішемічної хвороби серця, серцевої недостатності, інсульту, гіпертонії та інших хвороб.

Доктор медичних наук та директор програми харчування Whole Cities Foundation Акуа Вулбрайт попередив,  якщо ви у групі ризику розвитку гіпертонії або вже страждаєте від підвищеного тиску, то не споживайте сир. Щоб знизити вживання натрію, варто уникати твердих сирів та фети. 

Чотири причини відмовитися від твердого сиру 

Ваш стан шкіри покращиться. Дослідження вчених доказують, через споживання молочних продуктів  шкірне сало виробляється активніше. І тоді виникає  акне.

У вас зменшаться симптоми метеоризму. Зникнуть проблеми з травленням, здуття живота. Цю проблему можна вирішити, споживаючи безлактозні сорти сиру.

Ви будете менше страждатимете від мігрені.  Деякі сорти сиру, наприклад, швейцарський сир, сир із пліснявою, пармезан, чеддер  мають багато тираміну. Ця  амінокислота,  яка викликає мігрень та головний біль. 

Зменшиться ризик здоров’я серця. Відмовившись від  сиру, ви контролюватимете холестерин і зменшите ймовірність розвитку серцево-судинних ускладнень.

Back to top button