Цікаве

Вчені пояснили, як пізня вечеря впливає на пам’ять

Вчені пояснили, як пізня вечеря впливає на пам’ять

Спеціалісти Медичної школи Девіда Геффена при Каліфорнійському університеті провели низку досліджень і з’ясували, що  їжа в пізній час може пошкодити пам’ять і  підвищити ризик розвитку деменції. Коли ви вечеряєте пізно, збивається режим сну і контроль ваги. Ваш  організм стає більш схильним до діабету. 

Науковці пояснили. чому так відбувається: 

Багато біологічних процесів в організмі регулюються внутрішнім годинником організму – циркадними ритмами. Порушення у них призводять до розсинхронізації природних процесів, і це може негативно позначитися на головному мозку, спричинити погіршення короткострокової та довготривалої пам’яті, створити основу для деменції

За словами фахівців, навіть, якщо ви вечеряєте всього на одну годину пізніше, ви можете збити цикли сну.   У зв’язку із цим знижується синаптична пластичність мозку – фізіологічний процес, що дозволяє органу зберігати нову інформацію. Регулярний прийом їжі в невідповідний час доби  принесе вам лише негативні наслідки. 

Вчені зробили висновки, які  опублікували у Science Daily. У публікації сказано, пізні прийоми їжі провокують порушення в центрах навчання та пам’яті в мозку, які контролюються гіпокампом. Ця частина мозку відповідає і за довгострокову пам’ять, і за здатність розпізнавати нові об’єкти. Тому постійна пізня вечеря  погіршує пам’ять та сприяє розвитку деменції. 

Back to top button