Вчені назвали загрозу від термічно обробленої їжі
Вживання термічно обробленої їжі призводить до ожиріння, заявляють вчені. В ході дослідів учасники їли різні кулінарні страви, в тому числі маргарин, і стали набирати вагу. Потім добровольці перейшли на необроблену їжу, в підсумку це сприяло тому, що вони скинули зайві кілограми.
Фахівці Національних інститутів охорони здоров’я США запросили до групи 20 добровольців, їх середній вік досягав 31 рік. Протягом перших двох тижнів експерименту волонтери отримували сухі сніданки, маффін, маргарин і незбиране молоко з додаванням клітковини. Учасники експерименту необмежено пили бутильовану воду. У наступні два тижні вони вживали необроблену їжу, включаючи ягоди, фрукти, оливкову олію і грецькі йогурти. Після завершення досвіду добровольців обстежили. Вчені встановили, що за перші 14 днів волонтери поправилися в середньому на один кілограм. У другому випадку, харчуючись на альтернативній дієті, їх вага поступово прийшла в норму.
В аналогічному експерименті, проведеному в Японії, дослідники прийшли до висновку, що регулярне вживання рису сприяє нормалізації ваги та допоможе уникнути ожиріння. Добровольці худнули в тому випадку, коли вони з’їдали щодня не менше 150 грамів відвареного рису.