Цікаве

У США заявили про зростання внутрішньолікарняних інфекцій

У США заявили про зростання внутрішньолікарняних інфекцій

Фото: Unsplash
Джерелами зараження стійкими до антибіотиків інфекціями можуть бути апарати ШВЛ

Резистентні до антибіотиків мікроби, які вважаються одними з найнебезпечніших, призвели до найбільшого збільшення частоти внутрішньолікарняних інфекцій.

Число інфекцій та смертей, викликаних деякими з стійких до антибіотиків патогенів, у лікарнях США підскочило на 15% протягом першого року пандемії коронавірусу. Про це з посиланням на Центри контролю та профілактики захворювань США (CDC) у п’ятницю, 22 липня, повідомляє журнал Science.
 
Представники CDC розказали, що через сплеск внутрішньолікарняних інфекцій у США в 2020 році померло до 29 400 людей.
 
“Причинами сплеску могли стати перевтома працівників лікарень, змушених більш недбало ставитися до санітарних вимог та брак засобів індивідуального захисту. Такі проблеми у розпал епідемії були чи не в кожній лікарні планети, де лікувалися хворі COVID-19”, – зазначили фахівці.
 
Зокрема, зараження стійким до карбапенемних антибіотиків ацинетобактером збільшилося на 78%. У США зареєстровано 7500 випадків. Мікроб зазвичай заражає пацієнтів на апаратах ШВЛ, наприклад, госпіталізованих із COVID-19.
 
Внутрішньолікарняні інфекції (також госпітальні, нозокоміальні) – згідно з визначенням ВООЗ, будь-які клінічно виражені захворювання мікробного походження, що вражають хворого в його госпіталізації або відвідування лікувального закладу (ЛПЗ) з метою лікування або після виписки з лікарні.
 
Джерелами внутрішньолікарняних інфекцій у більшості випадків виступають пацієнти або медичний персонал, які є бактеріоносіями або хворими на стерті та маніфестні форми патології.
 
Раніше повідомлялося, що аптеки в Україні почнуть відпускати антибіотики за рецептом із серпня.
 
Нагадаємо, облік антибіотиків українські лікарні почали проводити ще з січня 2022 року. 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button