Світ

У Держдепі повідомили, коли фінансування України буде ухвалено Конгресом

У Держдепі повідомили, коли фінансування України буде ухвалено Конгресом

Фото: Укрінформ

Речник Державного департаменту США Метью Міллер

Білий дім запросив у Конгресу майже 106 мільярдів дол. для України, Ізраїлю та інших пріоритетних сфер. Запит для України включає 61,4 млрд. дол.

Запит на фінансування України буде ухвалено Конгресом, коли його висунуть на голосування. Про це у середу, 1 листопада, заявив речник Держдепу Метью Міллер, повідомляє Голос Америки.

“Ми вважаємо практичним питанням, що коли запит на фінансування для України буде висунуто на голосування – він пройде розгляд в обох палатах Конгресу”, – сказав Міллер.

Він додав, що США, як і раніше, вважають для себе важливою підтримку України. Він підкреслив, що Сполучені Штати допоможуть Україні захиститися від російських атак.

“Ви бачили, як президент в Овальному кабінеті виголосив промову про нашу підтримку України. Ми будемо й надалі залишатися зосередженими на цьому”, – додав він.

Керівник Держдепу США Ентоні Блінкен і шеф Пентагону Ллойд Остін виступили на слуханнях у Сенаті з метою забезпечити виділення пакету у 106 млрд доларів, більша частина якого призначена для підтримки України та Ізраїлю.

Як повідомлялося, адміністрація Джо Байдена попросила у Конгресу схвалити 106 млрд доларів на підтримку України, Ізраїлю та для іншої іноземної допомоги, сподіваючись, що така пакетна угода допоможе затвердити всю суму.

Водночас у Конгресі хочуть проголосували окремо за такі ініціативи.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button