Цікаве

У Гонконгу запустили “сонний” автобусний тур

Тур призначений для тих, хто легко засинає під час довгих поїздок

У Гонконгу запустили 5-годинний автобусний тур для тих, хто не може виспатися вдома та засинає у громадському транспорті.

Про це повідомляє 1NEWS.

Організатори туру помітили тенденцію, коли втомлені пасажири засинають у громадському транспорті. Тож вирішили запустити поїздку Гонконгом на звичайному двоповерховому автобусі. Тур призначений для тих, хто легко засинає під час довгих поїздок.

«Я побачив допис від свого друга, який казав, що напружений через роботу й не може спати вночі. Але він міг спати, коли їхав в автобусі. Саме його історія надихнула запустити тур», — розповів менеджер із маркетингу Ulu Travel Кеннет Конґ.

Квиток коштує від 13 до 51 долара з людини (приблизно 340 — 1 340 грн), залежно від того, на якому поверсі обрати місце. Пасажирам також пропонують маску для очей та вушні затички, щоб краще спалось.

На перший «сонний тур», що відбувся 16 жовтня, розпродали всі квитки. Деякі пасажири взяли з собою ковдри, капці та подушки для подорожей.

Автобус зупинявся на острові Лантау та в зоні обслуговування літаків поблизу аеропорту Гонконгу, щоб ті пасажири, які прокинулись, могли сфотографуватись.

Головна дослідниця клініки та лабораторії зі сну Гонконзького університету розповіла, що в мешканців регіону не вистачає часу на сон. Тож частина людей асоціює громадський транспорт зі сном і може заснути в автобусі легше, ніж вдома.

Дослідження 2012 року показало, що 4 з 10 дорослих у Гонконзі страждають від безсоння — це приблизно 2,2 мільйона людей. Нестача сну може провокувати появу психічних розладів.

Експерти вважають, що кількість людей із безсонням збільшуватиметься, зокрема через стреси на роботі, використання гаджетів.

Крім того, у Гонконзі вночі відбуваються спортивні заходи, працюють ресторани. Ймовірно, такий стиль життя теж впливає на проблеми зі сном.

Джерело: Громадське

Back to top button