Три продукти для уповільнення старіння
Правильне харчування це основа здоров’я і довголіття. Тому так важливо розуміти, що і чому ви їсте. Сьогодні поділимося трьома продуктами, які, на думку фахівців, уповільнюють старіння.
На першому місці червоний солодкий перець, або, як часто його називають – болгарський. Основний позитивний ефект – вироблення колагену. Наш організм сам самостійно виробляє колаген, але з часом ця функція поступово втрачається. Саме це є причиною появи зморшок, в’ялості шкіри і так далі. Болгарський перець дуже багатий вітаміном C.
Навіть лимон поступається йому за цим показником. Крім того перець багатий вітамінами B6, К1, Е і А (бета-каротин), калієм, фолієвою кислотою. Також серед приємних бонусів регулярного вживання солодкого перцю – профілактика анемії і проблем із зором.
Крім перцю, експерти радять вживати мигдаль. Він дуже ефективний у зміцненні імунної системи. Це можливо завдяки високому вмісту вітаміну Е (денна норма в 100 грамах горіхів). Також мигдаль містить марганець, магній і фітинову кислоту.
Ще одним продуктом, що уповільнює старіння є шпинат. Він захищає зір, перешкоджає внутрішньоклітинному запаленню, працює як антиоксидант, зміцнює волосся і нігті. Містить залізо, магній, лютеїн, кверцетин, вітаміни А, С, Е і К.