Цікаве

Той самий «пиріг із 90-х»

Продукти для блюда

  • яйця 2 шт.
  • цукор 70 гр.
  • кефір 250 мл.
  • варення 250 гр.
  • олія рослинна рафінір. 3 ст.
  • сіль 1/2 ч.л.
  • сода 1 ч. л.
  • мука 330 гр.
  • горіхи обсмажені подрібнені

Як готувати?

У далеких 90-х такий пиріг пекли часто, причому і в будні, і у свята.

Думаю, що і зараз цей рецепт залишається актуальним.

Адже випічка робиться просто і швидко, коштує дешево, а виходить по-домашньому смачно і ароматно.

Продукти беруть кімнатну температуру.

До яєць додати сіль, цукор, розмішати віночком.

Влити кефір, олію, покласти варення, розмішати.

Додати борошно, соду, горіхи, розмішати.

Викласти тісто у змащену олією форму.

Я беру форму діаметром 20-24 см.

Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці близько 45-50 хвилин.

Орієнтуйтеся за духовкою.

Готовий пиріг прикрасити за бажанням.

Я посипаю цукровою пудрою.

Докладніше дивіться у відеоролику.

Смачного!

Відеоурок

Back to top button