Цікаве
Той самий «пиріг із 90-х»
Продукти для блюда
- яйця 2 шт.
- цукор 70 гр.
- кефір 250 мл.
- варення 250 гр.
- олія рослинна рафінір. 3 ст.
- сіль 1/2 ч.л.
- сода 1 ч. л.
- мука 330 гр.
- горіхи обсмажені подрібнені
Як готувати?
У далеких 90-х такий пиріг пекли часто, причому і в будні, і у свята.
Думаю, що і зараз цей рецепт залишається актуальним.
Адже випічка робиться просто і швидко, коштує дешево, а виходить по-домашньому смачно і ароматно.
Продукти беруть кімнатну температуру.
До яєць додати сіль, цукор, розмішати віночком.
Влити кефір, олію, покласти варення, розмішати.
Додати борошно, соду, горіхи, розмішати.
Викласти тісто у змащену олією форму.
Я беру форму діаметром 20-24 см.
Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці близько 45-50 хвилин.
Орієнтуйтеся за духовкою.
Готовий пиріг прикрасити за бажанням.
Я посипаю цукровою пудрою.
Докладніше дивіться у відеоролику.
Смачного!
Відеоурок