Тісто-Хіт! Такі пиріжки у нас готую лише я, бо в мене вони найсмачніші! Божественна начинка
Готую ароматні пиріжки з яблуками. Маю рецепт універсального здобного тіста. Яблучна випічка, напевно, одна з найпопулярніших. Рум’яні, м’які, ароматні, смачні пиріжки з яблуками гідно оцінять ваші близькі. Повітряне тісто й ароматна начинка не залишать їх байдужими.
Інгредієнти:
Тісто:
- яйця – 3 шт. (з них 1 жовток на змащування пиріжків)
- цукор – 100 г.
- сіль – щіпка
- ванільний цукор – 9 г (1 пакетик)
- масло вершкове – 80 г
- борошно – 600-625 г.
Опара:
- молоко тепле- 250 мл
- борошно – 8 -7 ст. л.
- дріжджі пресовані – 25 г (якщо сухі дріжджі – 8 г)
- цукор – 1 ст. л.
Яблучна начинка:
- яблука – 1 кг.
- цукор – 200 г
- масло вершкове – 40 г
- кориця – 0,5 ч. л.
Приготування:
Опара:
Змішую цукор з дріжджами, до повного розчинення дріжджів. Додаю тепле молоко і борошно, перемішую. Накриваю плівкою та залишаю на 1,5 години в теплому місці.
Тісто:
Змішую в окремій мисці яйця з сіллю, цукром, ванільним цукром і м’яким вершковим маслом. Вливаю в опару і перемішую до однорідності.
Додаю поступово борошно, спочатку замішую ложкою, тоді вже руками. Кладу тісто у миску, змащену олією і накриваю плівкою на 50 хвилин.
Яблучна начинка:
Очищаю яблука і нарізаю квадратиками, відправляю на сковорідку з вершком маслом. Обжарюю на середньому вогні 7 хвилин, додаю цукор та корицю, перемішую.
Через 50 хвилин обминаю тісто ще один раз і знову накриваю плівкою на 1 годину.
Ділю тісто на 20 частин, приблизною вагою 58 г. кожна і формую кульки. Накриваю плівкою та залишаю відпочити на 15 хвилин.
Роблю коржики руками і викладаю яблучну начинку, формую пиріжки.
Кладу пиріжки на форму застелену пергаментом і накриваю рушником ще на 25 хвилин. Тоді змащую пиріжки жовтком розбавленим з водою. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 20 хвилин.
Чекаю поки пиріжки охолонуть і подаю до столу з чаєм, хай смакує!