Події

Розробляв і впроваджував стратегію інформаційної війни із Україною – затриман…

Розробляв і впроваджував стратегію інформаційної війни із Україною – затримано одного із «рупорів» кремля

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора затриманому спільно з іноземними партнерами громадянину України повідомлено про підозру у державній зраді та виправдовуванні збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 111, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, маючи громадянство України та росії, проживає у рф та є активним борцем за «руський мір». Після початку повномасштабної збройної агресії проти України він почав активно та публічно її заперечувати та, діючи спільно з російськими посадовцями та політичними діячами, розробляти і впроваджувати стратегію інформаційної війни із Україною з метою її якнайшвидшої інтеграції в поле впливу рф.

Також підозрюваний на виконання завдання своїх кураторів, зокрема ексрадника президента рф, поїхав до європейських країн для просування російських наративів. Перебуваючи у Молдові, він посилював інформаційний вплив кремля на внутрішню і зовнішню політику суверенної держави.

Підозрюваного було затримано у взаємодії з правоохоронцями Республіки Молдова, коли він намагався повернутися до росії через території третіх країн.

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід – СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five + 2 =

Back to top button