Сира ікра з баклажанів за лічені хвилини
Содержание
Продукти для блюда
- баклажани – 600 – 700 гр. (5 — 6 шт.)
- помідори – 500 гр. (4 — 5 шт.)
- цибуля – 150 гр. (1 — 2 шт.)
- болгарський перець – 300 гр. (3 — 4 шт.)
- зелень (кріп, петрушка, кінза) — 1 пучок
- часник — 2 зубчики
- олія — (4 + 4) ст.л.
- сік лимона — (1+1) ст.л.
- гірчиця в зернах – 1 – 2 ст.л.
- копчена паприка – 1 ч.л. без верху
- сіль
- перець
Як готувати?
Звичайно ж краще брати молоденькі баклажани, в яких немає великого насіння.
Баклажани очищаємо від шкірки.
Ріжемо баклажани на маленькі кубики.
А тепер змішуємо в чаші олію та сік лимона.
Цією сумішшю рівномірно поливаємо баклажани, перемішуємо їх і даємо постояти буквально 5 – 7 хвилин.
Синенькі миттєво вберуть цю суміш, і їх можна буде смажити на сухій сковороді.
Викладаємо сині на розігріту сковороду і обсмажуємо їх на невеликому вогні близько 7 — 8 хвилин, щоб вони трохи просмажилися хоча б з одного боку.
Потім накриваємо сковороду кришкою і на маленькому вогні готуємо ще 2-3 хвилини.
Готові баклажани перекладаємо на тарілку, щоб вони швидше остигли, і готуємо решту овочів.
Болгарський перець ріжемо невеликими кубиками.
Цибулю так само дрібно ріжемо.
Помідори ріжемо кубиками.
Але для цього рецепту потрібні м’ясисті помідори, щоби не було багато соку.
Пучок зелені дрібно ріжемо.
У мене тут кріп, петрушка, кінза.
Ну, і зовсім дрібно ріжемо 1 — 2 зубчики часнику.
Тепер викладаємо у чашу всі підготовлені овочі та зелень.
Акуратно перемішуємо.
А ось тепер потрібно зробити гарним та цікавим смак цієї сирої ікри з баклажанів.
Для цього я вирішила додати до салату трохи гірчиці в зернах і трохи соку лимона, вони додадуть легку вишукану кислинку страві.
А щоб у смаку закуски був відтінок приготування на грилі, я додаю трохи копченої паприки.
Ну і звичайно ж солимо і перчимо за смаком і додаємо трохи рослинної олії.
Перемішуємо і обов’язково залишаємо цю сиру ікру в холодильнику хоча б на годину, щоб вона наполягла.
Якби ви знали як це, дійсно, смачно!
Відеоурок