Цікаве

Святошинський район: чи вигідно в ньому орендувати житло

Святошинський район вважається найбільш населеним у Києві. Це спальний район, у якому вже є багато стандартних панельних будинків, але останніми роками почали активно зводити новобудови. Тут комфортабельні будинки сусідять із багаторічними деревами. Крім того, інтенсивний автомобільний трафік дає змогу без зусиль дістатися в інші частини міста. Чи вигідно буде зняти квартиру в Святошинському районі – про це далі.

Переваги та недоліки Святошинського району

Оренда будинку або квартири у Святошинському районі тут буде вигідна насамперед для тих, хто шукає житло за невисокою ціною, у спокійному і тихому масиві. Для початку корисно буде розглянути всі позитивні сторони цього району:

  • Велика кількість зелених зон. Цей район столиці виділяється великою кількістю паркових зон і скверів, у дворах росте багато дерев. Парки, зони відпочинку та ігрові майданчики для дітей тут є сусідами з територіями, абсолютно незайманими людиною. Особливо улюблені місцевими жителями озера – тут часто засмагають, влаштовують пікніки та навіть фотосесії. Святошин – чудовий вибір для тих, хто хоче жити ближче до природи.
  • Багато нерухомості на вибір. Тут для будь-якого охочого знайдеться і приватний будинок, і квартира в новобудові з комфортним плануванням.
  • Безліч освітніх закладів. Тут знаходиться значна кількість звичайних і музичних шкіл, гімназій, коледжів, і навіть кілька університетів.
  • Приємна атмосфера. У Святошинському районі Києва створюється атмосфера “маленького села” – всі один одного знають і цікавляться справами, навіть продавці в магазинах.
  • Транспортне постачання. З цього району неважко виїхати в будь-яку точку міста, використовуючи як наземний, так і підземний транспорт. Навіть перебратися звідси на лівий берег зовсім не буде проблемою.

Варто також сказати, що Святошинський район Києва має і певні недоліки:

  • Житлові масиви помітно відрізняються за ступенем упорядкованості. Усе, що потрібно для комфортного життя – від ринків і до банків – є в кожному з мікрорайонів. Однак не скрізь знайдуться торгові центри та інші заклади, в яких можна було б розважитися і добре провести час.
  • В окремих частинах району буває гамірно і можна часто спостерігати натовпи народу, адже транспортний трафік пов’язаний ще й із передмістям, де розташовані залізничні станції та автовокзал.
  • У межах Святошинського району працюють промислові заводи. Наприклад, авіаційний, фармацевтичний тощо. Їхня робота не може не позначатися на екологічній ситуації в місті.

Кому і де буде вигідно оселитися у Святошинському районі?

Є відразу кілька категорій населення, яким буде особливо вигідно шукати житло саме в цій частині столиці:

  • Іногородні. Якщо потрібна довгострокова оренда, тоді слід обирати Борщагівку, Новобіличі та Катеринівку, адже саме тут можна знайти безліч недорогих варіантів. Причому не тільки квартири, а й приватні будинки.
  • Сім’ї з дітьми. Академмістечко, Біличі, Галагани та Святошино – чудовий вибір, адже тут у кроковій доступності багато ігрових майданчиків, шкіл тощо. Знайдеться також багато магазинів, спортивних майданчиків і поліклінік.
  • Фрілансери та пенсіонери. Для них підійде довгостроковий варіант оренди в мікрорайоні Борщагівка. Він віддалений від центру міста та метро, проте й орендна плата тут зовсім недорога. Крім того, у Борщагівці багато зелених зон, скверів, панують тиша і спокій. В Святошинському районі новобудови сусідять з багатоповерхівками, зведеними ще в 60-х роках. Добре розвинена інфраструктура.

Якщо хочеться швидко знайти житло в рамках потреб та бюджету, можна переглянути пропозиції про оренду самостійно або ж звернутися до професіоналів, які знайдуть одразу кілька оптимальних варіантів.

5 Comments

  1. Святошинський район Києва приваблює своєю великою кількістю зелених зон, доступністю різноманітної нерухомості та гарною транспортною розв’язкою, роблячи його вигідним варіантом для оренди житла, особливо для сімей з дітьми, іногородніх та пенсіонерів. Однак варто враховувати наявність промислових заводів та неоднорідність інфраструктури в різних мікрорайонах.

  2. Святошинський район Києва пропонує вигідні умови для оренди житла завдяки поєднанню доступних цін, великої кількості зелених зон та добре розвиненої інфраструктури. Проте варто враховувати наявність промислових підприємств і можливий шум у деяких частинах району.

  3. Святошинський район Києва пропонує вигідні умови для оренди житла завдяки великій кількості зелених зон, розвиненій інфраструктурі та доступним цінам. Однак варто врахувати, що промислові заводи та різний рівень упорядкованості мікрорайонів можуть вплинути на комфорт проживання.

  4. Святошинський район Києва пропонує вигідні варіанти оренди житла завдяки розвиненій інфраструктурі, великій кількості зелених зон та доступним цінам. Хоча район має певні недоліки, такі як промислові заводи та нерівномірний рівень упорядкованості, він залишається привабливим для сімей з дітьми, фрілансерів та іногородніх.

  5. Святошинський район Києва пропонує доступне житло в затишному середовищі з великою кількістю зелених зон та розвиненою інфраструктурою, що робить його привабливим для сімей з дітьми, фрілансерів та пенсіонерів. Проте, варто враховувати наявність промислових заводів та різний рівень упорядкованості житлових масивів.

Back to top button