Світ

Ізраїль пригрозив Лівану “руйнівною війною” і назвав умову її уникнення

Ізраїль пригрозив Лівану руйнівною війною і назвав умову її уникнення

Фото: Скриншот відео

Речник МЗС Ізраїлю Орен Марморштейн

Роззброєння та відведення сил Хезболли – єдине, що врятує від військових дій з боку Тель-Авіва, заявив речник МЗС Ізраїлю.

Ізраїль попередив Ліван про загрозу “руйнівної війни” після обстрілу стадіону на Голанських висотах. Умовою для уникнення війни є роззброєння та відведення сил Хезболли. Про це заявив речник міністерства закордонних справ Ізраїлю Орен Марморштейн в Х (Twitter) в неділю, 28 липня.

За його словами, угрупування Хезболла відповідальне за вчорашній обстріл стадіону на Голанських висотах на півночі Ізраїлю. Речник додав, що ракета, яка влучила у стадіон, була іранською.

“Ізраїль скористається своїм правом і обов’язком діяти в порядку самооборони та відповість на обстріл”, – запевняє Марморштейн.

Він закликав покласти повну відповідальність на Іран та угруповування, які він підтримує – Хезболлу, ХАМАС та хуситів, а також визнати Корпус вартових іранської революції терористичною організацією і накласти санкції.

“Єдиний спосіб, яким світ може запобігти повномасштабній війні, яка була б руйнівною також для Лівану, – це змусити “Хезболлу” виконати резолюцію 1701 Ради Безпеки (щодо роззброєння та відведення сил, – ред.). Зараз останній момент, щоб зробити це дипломатичним шляхом”, – переконує ізраїльський посадовець.

Нагадаємо, угруповання Хезболла завдало ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули  в районі Мадждал-Шамса і вбили принаймні 10 осіб.

Авіація Ізраїлю завдала ударів по цілях Хезболли в Лівані

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 4 =

Back to top button