Цікаве

Сучасні гаджети для дому: пилосмок або робот

Бажання полегшити собі життя притаманне людям в усьому. Тож обираючи такий потрібний гаджет для дому, як пилосмок, люди хочуть, щоб він був максимально автономний, як мінімум давав свободу від шнурів, а краще — пилосмоків самостійно. Саме для цього створені роботи пилосмоки — автоматичні помічники, які програмуються для прибирання.

Що таке робот-пилосмок, чим він відрізняється від бездротових моделей

В інтернеті можна знайти все: ігри онлайн casinotop.ua та сучасні гаджети для дому. В інтернет-магазинах представлений великий асортимент найрізноманітніших пилосмоків, серед яких і роботи-пилосмоки. Це невеликі прилади, які мають вбудовану програму керування. Завдяки їй гаджет сам може розпізнавати перешкоди, які виникають у нього на шляху та прокладати маршрут. Також він самостійно контролює рівень заряду та при низькому заряді відправляється на підзарядну станцію.

Звісно, що робот-пилосмок не може повністю себе обслуговувати. Тож вам потрібно:

  • стежити за рівнем засмічення;
  • своєчасно спустошувати контейнер зі сміттям;
  • якщо пилосмок миючий — мити серветку та заповнювати контейнер з водою.

Пристрій здатен зібрати до 95% сміття з поверхонь. Але важливо, щоб він коректно проходив по маршруту, тож над заданням програм теж доведеться працювати в парі з роботом.

Для орієнтації в просторі робот-пилосмок оснащений спеціальними датчиками. В дорожчих моделях для цього є камера, яка бачить перешкоди. Бюджетні моделі, стикаючись з перешкодами просто розвертаються і продовжує прибирання на доступних ділянках.

Чим відрізняються різні моделі роботів-пилосмоків

Всі роботи-пилосмоки дуже схожі за конструкцією:

  • зазвичай вони мають круглу форму;
  • під корпусом розташовані колеса;
  • в середині — акумулятор;
  • в нижній частині корпуса ховається пилозбірник та фільтр;
  • назовні розташовані щітки.

Моделі з функцією вологого прибирання оснащені контейнером для води та мають в комплекті серветку з мікрофібри.

Роботи-пилосмоки, в залежності від вартості, можуть бути оснащені датчиками чи камерами, вони вміють будувати карту території та прибирають у всій кімнаті або окремих її частинах. Бюджетні моделі не «запам’ятовують» простір кімнати, у них немає вбудованої карти. Вони просто їздять за певним заданим алгоритмом по кімнатах, а стикаючись із перешкодами, розвертаються та їдуть далі. Дорожчі пилосмоки самі програмуються на проходження певних ділянок, «запам’ятовують» розташування кімнат, та рухаються по ним по заданій карті.

Незалежно від вартості, гаджети мають певні обмеження:

  • вони не можуть їздити сходами, для більшості моделей навіть великі міжкімнатні пороги є значною перешкодою;
  • не підходять для поверхонь з високим ворсом, натуральних килимів;
  • наведення порядку займає певний час, миттєво прибрати він не може;
  • невеликий контейнер для сміття дозволяє використовувати пристрій лише для підтримки чистоти, а не для генерального прибирання.

Робот-пилосмок є незамінним помічником для людей, у яких є домашні тварини та діти, а також при наявності алергії на пил. Він значно полегшить підтримку чистоти на підлогах з ламінатом, плиткою або лінолеумом. Багато моделей можуть прибрати навіть на килимах з невисоким синтетичним ворсом.

 

Back to top button