Світ

Маркарова розповіла про віцепрезидента від Гарріс

Маркарова розповіла про віцепрезидента від Гарріс

Фото: ukrainian.voanews.com

Посол України у США Оксана Маркарова

Тім Волз, якого Камала Гарріс обрала своїм кандидатом у віцепрезиденти, є надійним другом України і одним з лідерів підтримки нашої країни серед американських губернаторів.

Губернатор штату Міннесота Тім Волз, який стане віцепрезидентом США в разі перемоги на виборах Камали Гарріс, є “надійним другом” України. Про це заявила посол України у США Оксана Маркарова в коментарі Європейській правді.

За її словами, серед американських губернаторів, які активно підтримують Україну, “губернатор Волз – безумовно один з лідерів такої підтримки і надійний друг нашої країни”.

Маркарова розповіла, що Міннесота – один зі штатів, де активна підтримка губернатора допомагає Україні проводити адвокаційну кампанію.

“Коли у грудні я перебувала з візитом в Міннесоті в межах нашого Whistlestop Tour for Ukraine з фондом Маршала та Говардом Баффетом, ми з губернатором зустрічалися з Фермерським бюро і фактично разом із ним переконували присутніх у тому, наскільки важливим для національних інтересів США є перемога України”, – зазначила посол.

Відомо також, що Тім Волз став одним із перших губернаторів, які у 2022 році розпорядились припинити всі контракти державних компаній із державою-агресором – Росією. 

Нагадаємо, губернатор Міннесоти Тім Волз стане віцепрезидентом США у разі, якщо кандидат у президенти від Демократичної партії Камала Гарріс переможе на виборах. Волз – колишній педагог, а нині вже вдруге обіймає посаду губернатора Міннесоти та очолює Демократичну асоціацію губернаторів. Раніше він 12 років працював у Конгресі та представляв консервативний сільський округ. Волз також колишній військовослужбовець Національної гвардії США. 

У лютому 2024 року Міннесота під керівництвом Волза встановила особливі відносини з Чернігівською областю України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × four =

Back to top button