Цікаве

Спеціалісти назвали фізичні вправи небезпечні для талії і хребта

Сьогодні ми обговоримо найнепотрібніші і навіть найшкідливіші вправи, інформує 1NEWS з посиланням на Жіночий світ.

Звідки беруться травми, грижі, протрузії та інші обмеження нервів? Також ми подивимося, чи можливо отримати з цих вправ якусь користь, переглянувши техніку або зменшивши робочу вагу.

Спірні вправи для краси і здоров’я вашого тіла

У списку найбільш спірних вправ сьогодні:

  1. Станова тяга зі штангою (для новачків).
  2. Присідання зі штангою (для новачків).
  3. Бічні нахили з гантелями.
  4. Бічні нахили в тренажері «гіперекстензія».
  5. Повороти з палицею (грифом від штанги).
  6. Жим штанги через голову.
  7. Станова тяга

Ефективна і популярна базова вправа! І ця ж вправа покалічила безліч людей. З іншого боку можна побачити 70 річного дідка або стареньку, які роблять станову все своє життя, і стверджують, що ця вправа допомагає їм від болю в спині!

Вся справа в тому, що виконання станової тяги, будь то стиль «сумо» або класичний стиль, вимагає спеціальної підготовки м’язового корсету спини і відпрацювання техніки (бажано під керівництвом грамотного тренера).

На жаль, багато новачків читають в інтернеті статті про те, як важливо «робити базу до відмови», і кидаються на штурм цієї небезпечної і відповідальної вправи. Звідси і травми, грижі, протрузії і різні обмеження нервів.

Висновки: Починайте освоювати станову тягу вже після того, як ви пройшли спеціальну підготовку, наприклад виконували гіперекстензії з додатковою вагою, зворотні гіперекстензії. Після 1-2 місяців підготовчих вправ, ризик буде нижчим. Також рекомендується допомога грамотного тренера.

  1. Присідання зі штангою

Тут у нас будуть зроблені ті ж висновки і ті ж рекомендації, що і під час обговорення станової тяги. І присідання і станова тяга цілком можуть розширити талію, але тільки при виконанні даних вправ з великою вагою (більше 200 кг) і без спеціального пояса. Тому вашій талії такі вправи явно не загрожують.

  1. Бічні нахили з гантелями

Вправа тренує косі м’язи пресу. При виконанні вправи з великою вагою (15 кг або більше) ви дійсно можете розширити собі талію! Вправа не спалює жир на боках і не зменшує вашу талію за рахунок тренування поперечних м’язів. При бічних нахилах спалюється мало енергії (як і при виконанні майже будь-яких вправ для пресу живота).

Висновки: Немає жодного приводу або причини виконувати цю вправу. Можливо така техніка буде корисна для борців і бійців, метальників диска або молота, або іншим спортсменам яким потрібна сила косих м’язів для перемоги на змаганнях.

  1. Бічні нахили в тренажері «гіперекстензія»

Тут у нас будуть зроблені ті ж висновки і ті ж рекомендації, що і під час обговорення бічних нахилів з гантелями (гирею). Єдина відмінність – бічні нахили дуже небезпечні для хребта, і я хочу застерегти вас від їх виконання!

  1. Повороти з палицею (грифом від штанги)

Ви не повірите наскільки популярною є ця вправа! Мільйони бодібілдерів виконували і виконують її! Тисячі повторень, сотні годин витраченого марно часу! Ніякого жироспалювання, ніякого звуження талії вправа не дає, енергія майже не витрачається.

Багато людей також примудряються робити цю вправу з більшою вагою, наприклад зі штангою на плечах, що особливо травмонебезпечно. Ніколи так не робіть!

Висновки: Найкращий спосіб витратити багато часу і отримати травму, не отримавши і крупиці користі!

  1. Жим штанги через голову

Найпопулярніша вправа для розвитку середніх дельт, при тому що середні дельти в цьому русі майже не працюють! Я виконував її 7 років, підвищував ваги, а дельти так і не виросли. Потім я сконцентрувався на латеральних махах з гантелями. Середні пучки відразу почали рости, і не спроста – в жимі через голову велика частина навантаження забирається передніми дельтами.

Цей жим зжере ваші плечові суглоби! Біль буде ставати все сильнішим, поки в один прекрасний день ви не втратите можливість вижимати навіть порожній гриф. Винятком можуть бути люди з дуже великою гнучкістю. Такі рідкісні спортсмени не отримують шкоди від жиму через голову.

Висновки: Для розвитку передньої дельти замініть вправу жимом гантелей сидячи або армійським жимом стоячи або сидячи. Якщо метою є середні пучки – тяга до підборіддя і латеральні махи допоможуть прийти до мети швидше і з набагато більшою ефективністю.

 

 

 

 

Back to top button