Цікаве

Сосиски в тісті за 10 хвилин. Приготують навіть діти

Сосиска у тесті Берізка

Готове листкове тісто – відмінна основа для приготування швидких страв. Готуємо тонкі сосиски у тісті у вигляді берізок. Для цього на тісті з сосискою всередині робимо наскрізні надрізи, зверху вироби посипаємо чорним кунжутом. Щоб кунжут добре тримався та не падав, тісто змащуємо яйцем. Страва в такому вигляді справді нагадує стовбури берізок. Така закуска точно сподобається маленьким дітям, також їм буде цікаво взяти участь у процесі приготування.

Інгредієнти:

  • Листкове тісто 400 г
  • Сосиски 6 шт
  • Яйце куряче 1 шт
  • Кунжут чорний 1 ст.л

Приготування:

Підготуйте всі потрібні продукти для приготування.

Слоєне тісто без дріжджів заздалегідь розморозьте до м’якого стану, притрусіть його борошном і злегка розкотіть качалкою. Якщо готове тісто і так тонке, то розкочувати його не потрібно. Пласт тіста розріжте на квадрати, розмір яких буде відповідати вашим сосискам.

Тонкі сосиски звільніть від плівки, покладіть поштучно на край кожного квадрата тіста.

Зверніть тісто з сосискою у щільний рулет. Бічні краї добре защепіть руками, не залишаючи просвітів.

Сосиски покладіть на лист швом вниз, зверху по всій довжині виробів зробіть невеликі надрізи ножем. Тісто має бути прорізане наскрізь до самих сосисок.

Тісто зверху змастіть збитим яйцем, потім присипте чорним кунжутом.

Духовку заздалегідь прогрійте до температури 180 градусів, встановіть деко з заготовками, випікайте їх наступні 30 хвилин. Тісто має придбати легкий рум’яний відтінок.

Страву трохи остудіть, подайте на стіл. Смачного!

Back to top button