Цікаве

Скільки солі потрібно для засолювання 1 кг капусти, щоб отримати смачну квашену капусту

Приготування квашеної капусти не є вершиною кулінарного мистецтва, проте й тут є свої тонкощі.

Якщо не дотримуватись ряду нюансів, то страва вийде не смачною. У цьому переконалися багато кулінарів, які назвали головні помилки.

Подробиці

Вибір капусти

Вибирають соковиті та білі качани. Хороший варіант – кругла, але ще краще злегка плеската. Від використання зеленої, молодої та з витягнутим качаном краще відмовитися, радять кухарі.

Пропорції

На літрову банку беруть 1000 г нарізаної капусти з морквою. Виходить ≈940-950 г капусти та ≈50-60 г моркви.

Сюди додають чорний перець (горошком) та лавровий лист. За смаком кладуть ще кмин.

Скільки солі

На кілограм капусти та моркви беруть 20 г солі – столова ложка без гірки. Але для точності краще зважити на кухонних терезах.

Невелика хитрість

Господині розкрили невелику, але корисну хитрість. Іноді квашена капуста гірчить. Проблема полягає в газах, що скупчилися на дні банки. Тому господині за допомогою ножа чи палички протикають капусту аж до дна.

Back to top button