Цікаве

Скільки буде коштувати відпочинок в Одесі і Затоці цього року

Від 150 гривень за ліжко до 49 тисяч гривень за апартаменти або віллу на добу. Курорти Чорного моря готуються до сезону. Скільки коштує і де дешевше відпочити цього року в найпопулярніших курортах чорноморського узбережжя – Одесі та Затоці – розповідає 1News.

Скільки коштує літній відпочинок в Одесі

З Києва до Одеси майже 500 кілометрів або шість годин дороги. З Харкова або Львова автомобілем буде довше і дорожче. Дешевше автобусом, поїздом і навіть у деяких випадках літаком.

Ліжко в хостелі обійдеться від 160 грн, квартира – від 450 грн, а номер в готелі – від 500 грн.

Житла в Одесі досить. Що далі від моря або центра міста – то дешевше.

Квартири в новобудовах поки по 700 гривень, а коли почнеться сезон – нерухомість подорожчає. Вже з другої половини червня там буде невелика різниця – 800-1000 грн.

Скільки коштує літній відпочинок в Затоці

Більше півгодини їзди від Одеси, і ви на відкритому морі в Затоці. Але на відміну від Одеси, там порожньо – все ще готуються до сезону.

Власниця кафе Неля Тербарсегян каже, що ціни цього року піднімати не будуть – хороша вечеря обійдеться в 150 грн.

Скільки коштує відпочинок в Затоці

 

Жити в Затоці можна і в шикарних готелях, а можна знайти і пристойне бюджетне житло – традиційно це приватний сектор і два типи номерів – з кондиціонером, інтернетом, душем і туалетом і зі зручностями на вулиці.

Економ обійдеться по 150 грн з людини, а люкси – по 250 гривень.

Скільки коштує відпочинок на морі на Будацькій косі

Будацька коса – віддалений район затоки, який набирає популярність. Тут бази відпочинку розташовані на першій лінії, а людей в рази менше, ніж в центрі. І море – чистіше.

У море можна бігти прямо з порога будиночка, але вийде трохи дорожче, ніж у приватному секторі.

Ціновий діапазон в червні від 220 до 320 грн за людину. Липень-серпень – високий сезон і обійдеться від 300 до 400 грн із людини.

Зазвичай в Одесу і Затоку масово їхали туристи з Молдови та Білорусі. Цього року, як і минулого, на них не дуже сподіваються. Через коронавірус і закритий кордон у Білорусі навряд чи хтось прорветься на Чорне море. Тому цього літа розраховують виключно на українців.

Джерело: Сьогодні

Back to top button