Цікаве

Рулет по-венесуельськи з шинкою, беконом та оливками

Рулет по-венесуельськи з шинкою, беконом та оливками

Содержание

Продукти для блюда

  • борошно пшеничне / борошно (100 гр. на опару + 400 гр. в тісто) — 500 гр.
  • молоко — 260 мл.
  • дріжджі свіжі чи 4 гр. сухих — 12 гр.
  • цукор (або 2 ст.л. з гіркою) – 50 гр.
  • масло вершкове (кімнатної температури) — 50 гр.
  • жовток яєчний (+ 1 яйце для змащування) – 3 шт.
  • сіль (або 1 чайна ложка солі) — 5 гр.
  • начинка:
  • шинка — 400 гр.
  • бекон — 250 гр.
  • оливки зелені (або 2 маленькі баночки) — 80 шт.

Як готувати?

1. Готуємо опару. Змішуємо 260 мл теплого, але не гарячого молока, 12 г свіжих дріжджів, 1 ст. л. з гіркою цукру та 100 г борошна. Накриваємо харчовою плівкою або рушником і ставимо у тепле місце на 20-25 хвилин, щоб дріжджі активувалися.

2. Якщо дріжджі успішно заробили, замішуємо тісто. Додаємо в опару 3 яєчні жовтки і цукор, що залишився (1 ст. л. з гіркою). Перемішуємо.

3. Туди ж додаємо 1 ч. л. без гірки солі і в 2 етапи просіюємо борошно, що залишилося (400 г). Спочатку замішуємо тісто віночком, а потім руками. Спочатку воно буде досить липким, але не поспішайте додавати муку. Вимішуйте доти, поки тісто само не перестане відлипати від рук.

4. Як тільки досягаємо необхідного результату, посипаємо робочу поверхню борошном і викладаємо тісто. Злегка розрівнюємо та викладаємо на нього половину від загальної кількості вершкового масла (приблизно 20-25 г).

5. Принцип вимішування той самий: доки тісто не перестане бути липким. Потім додаємо масло, що залишилося і знову вимішуємо до гладкого стану. Виходить дуже приємне, ніжне тісто, що не липне до рук.

6. Перекладаємо його в злегка змащену олією миску, накриваємо рушником і відправляємо в тепле місце приблизно на 1 годину. У будь-якому випадку тісто має збільшитися щонайменше вдвічі. З часом, тісто, що збільшилося в обсязі, злегка обминаємо і приступаємо до приготування рулетів.

7. Робочу поверхню посипаємо борошном і викладаємо тісто. Розрівнюємо його спочатку руками, а потім розгортаємо качалкою в прямокутний пласт розміром приблизно 40 на 50 см.

8. Ділю пласт навпіл, тому що буду готувати 2 рулети. Одну частину прикриваю рушником, щоб тісто не завітрилося. Можна приготувати 1 великий рулет, згорнувши його вузькою стороною.

9. По вузькій стороні, обступивши 3-4 см, викладаємо оливки, загортаємо тісто і злегка фіксуємо. Тонко нарізаємо приблизно 400 г шинки або купуємо готову нарізку. Щільним шаром викладаємо шинку на тісто, відступивши 16-17 см. За допомогою паперового рушника або серветки забираємо зайву вологу. Поверх викладаємо тонко нарізаний смужки бекону і щедро посипаємо оливками нарізаними.
10. Акуратно щільно скручуємо рулет. Решту тіста нарізаємо смужками шириною приблизно 1,5- 2 см. Обертаємо їх навколо, злегка фіксуючи на нижній стороні рулету.

11. Так само готуємо другий рулет і перекладаємо обидві заготовки на лист застелений пергаментним папером. Розгортаємо рулети вилочкою (між смужками), накриваємо і залишаємо на вистоювання приблизно на 40 хвилин.

12. Включаємо духовку розігрівати до 180 градусів. Обидва рулети змащуємо яйцем і відправляємо випікатися на 35-40 хвилин. Моя духовка працює в режимі «низ-верх» без конвекції. Готовність визначаємо по «сухій зубочистці». Готовий рулет повинен гарненько зарум’янитися.

13. Дістаємо готові рулети з духовки, накриваємо їх і даємо повністю охолонути.

14. Потім нарізаємо на порційні частини та можна їсти. Смачного!

Відеоурок

Back to top button