Цікаве

Розлучення негативно впливає на здоров’я чоловіків — вчені

Розлучення негативно впливає на здоров’я чоловіків — вчені

Розлучення — важкий життєвий досвід, який впливає на психологічний стан колишнього подружжя. Як виявилося, розрив відносин також негативно впливає на фізичне здоров’я. Вчені розповіли, кому розлучення шкодить більше: жінкам чи чоловікам.

Дослідники проаналізували зразки крові 4835 учасників Копенгагенського біобанку віком від 48 до 62 років. Вони порівняли медичні показання із сімейним становищем пацієнтів і знайшли зв’язок між цими двома пунктами.

У своєму дослідженні вчені виявили прямий зв’язок між самотністю не менше ніж 7 років протягом 26 років дорослого життя у чоловіків з підвищеними маркерами запалення.

Зокрема, у тих, хто пережив два або більше розлучення рівень запалення (ІЛ-6) вищий на 17% порівняно з контрольною групою чоловіків, які ніколи не розлучалися з дружинами. Зазначається, що на здоров’я жінок наявність або відсутність партнера не впливає.

Раніше психологи з Лондона розповіли, що потяг до солодкого впливає на психічний стан чоловіків. Експерти визначили, що чоловіки ласуни схильні до песимізму і частіше страждають від депресії.

Back to top button