Цікаве

Рішення багатьох проблем зі здоров’ям: аптечний засіб, який має бути у кожного

Рішення багатьох проблем зі здоров’ям: аптечний засіб, який має бути у кожного

Зміст статті

Багато людей пам’ятають його ще з дитинства

У період війни все більше людей відчувають погіршення свого здоров’я. Щоправда, від багатьох проблем можна позбутися з допомогою звичайного аптечного препарату, який є майже у кожного вдома.

Багато людей ще з самого дитинства пам’ятають, як батьки додавали до ванни екстракт ромашки або заварювали чай з цієї квітки. Але чи дійсно ця рідина є цілющою, чи це лише чутки?

Лікарі запевняються, що настій ромашки може з легкістю впоратися з кількома проблемами зі здоров’ям. Головне – правильно використовувати цей продукт.

ДЛЯ КИШЕЧНИКА

Якщо ви або ваша дитина стикнулися з проблемою здуття живота, спазмами у кишечнику або утворенням газів – випийте настій ромашки. Цей розчин чудово впорається з цими проблемами і швидко поверне вас у звичний стан.

Також ромашка сприяє зниженню кислотності шлунку, а отже буде корисною при гастриті, виразці та запаленнях жовчовидільної системи.

ПРИ ЗАСТУДІ

При ГРВІ, грипі або ларингіті корисно буде полоскати горло теплим настоєм ромашки або робити інгаляції. Ромашка здатна зменшити запалення і втамувати біль.

ДЛЯ НЕРВОВОЇ СИСТЕМИ

Ромашковий чай вважається заспокійливим препаратом, який допоможе вам подолати тривожність, дратливість й нервозність. Цей напій також можна вживати перед сном, щоб він був міцнішим.

ДЛЯ ЗНИЖЕННЯ ТИСКУ

Настій ромашки нормалізує стан людини при підвищеному тиску. Більший ефект можна отримати, якщо додати до цього настою кілька листочків м’яти.

ПРИ ГЕМОРОЇ ТА ІНШИХ ПРОБЛЕМАХ ЗІ ШКІРОЮ

Ромашка знеболює різні рани на шкірі людини: екземи, дерматит, гнійні рани та інші. Наберіть у ванну теплу воду і додайте чашку настою ромашки. Також це допоможе зняти біль при геморої.

ПРИ ЦИСТИТІ

При циститі варто скористатися окремим рецептом приготування настою. Для цього 10 гр сушеної ромашки залийте кропом і залиште настоюватися впродовж 30 хв. Вживайте по 60 мл за півгодини до прийому їжі.

ДЛЯ ХВОРИХ ЗУБІВ І ЯСЕН

Якщо ви страждаєте від болю в зубах або яснах, то рекомендується полоскати ротову порожнину охолодженим ромашковим настоєм.

ДЛЯ ЖІНОЧОГО ЗДОРОВ’Я

Мало хто знає, але ромашка є чудовим засобом, який втамовує біль при менструації. Також часто лікарі призначають спринцювання ромашкою при вагініті, вульвіті або молочниці.

Молоді мами, що годують дитину, можуть протерти груди ромашковим відваром для зняття болю, набряку та втоми після годування. Однак, врахуйте, що вживати ромашку всередину не можна вагітним жінкам.

Щоб приготувати чай з ромашки, достатньо буде залити 1 ч.л. сухих квітів склянкою окропу.

Back to top button