Цікаве

Путіна звинувачують у зникненні дельфіна з Ірландії

Використання росіянами технологій визначення місцеперебування в ірландських морях впливає на чисельність китів і дельфінів, і, як результат, зараз це одне з найбільш вірогідних пояснень зникнення дельфіна

В Ірландії Росію і особисто її президента запідозрили у причетності до зникнення знаменитого дельфіна, який є символом портового міста Дінгл.

Про це повідомляє 1NEWS.

Три місяці тому дельфін Фунгі зник з гавані Дінгл і з того часу його не бачили.

Таємниця його зникнення зачарувала країну. Багато хто припускає, що дельфін міг загинути, тоді як інші сподіваються, що він просто мігрував, але інша теорія припускає, що винна Росія.

Як повідомляється, використання росіянами технологій визначення місцеперебування в ірландських морях впливає на чисельність китів і дельфінів, і, як результат, зараз це одне з найбільш вірогідних пояснень зникнення Фунгі.

Російський президент Володимир Путін санкціонував посилене використання цієї гідроакустичної системи як спосіб контролюлю руху британських морських суден.

Низка ірландських спеціалістів розкритикували цю практику і натякнули, що Росія та використання нею гідроакустичної системи поблизу затоки Дінгл насправді можуть бути винними в зникненні дельфіна.

“Це можуть бути росіяни. Це може бути Путін”, – сказав сенатор від партії Fianna Fáil Нед О’Салліван.

Депутат Sinn Féin Еойн Бройн наголосив, що Ірландія зобов’язана захищати китів і дельфінів, які можуть бути потенційно уражені російською технологією.

“Використання гідроакустичної техніки морськими суднами може витіснити і навіть знищити китоподібних”, – сказав міністр Малкольм Нунан.

Китоподібні, як дельфіни та кити, використовують ехолокацію, схожу на сонар, не тільки для спілкування один з одним, але й для спостереження за оточенням, пошуку їжі та виявлення небезпеки.

Технологія гідролокатора, що використовується підводними човнами та іншими судами, може мати серйозні негативні наслідки для цих істот та способу їхнього життя.

Джерело: Європейська правда

Back to top button