Цікаве

Психологи дали кілька порад, як швидко підвищити свою самооцінку

У світі дуже багато людей, у яких дійсно низька самооцінка. А все через травми дитинства, людей, які могли похитнути вашу впевненість у собі, булінгу в школі та інші обставини. Однак невпевненість у власних силах грає з вами виключно злий жарт. Вона не дозволяє стати по-справжньому щасливою людиною, домогтися успіху і навіть побудувати здорові стосунки. 

Раніше повідомляв, як закохати в себе чоловіка, а сьогодні ви дізнаєтеся, як підвищити самооцінку самій собі, щоб швидше домогтися бажаного результату.

Перший крок до вирішення проблеми — її усвідомлення. Тому вам чесно варто відповісти собі на питання «Чому у мене низька самооцінка?» Можливо, ви боїтеся помилитися або стати посміховиськом в очах оточуючих? Якщо це так, вам варто зрозуміти одну істину: своє життя ви повинні прожити так, щоб вам було добре. Пам’ятайте, що люди приходять у ваше життя і йдуть з нього, а єдина людина, яка залишається з вами завжди — ви самі.

Як підвищити свою самооцінку — поради психолога

Хваліть себе. Спробуйте знайти гармонію всередині себе. Що для цього потрібно? В першу чергу хваліть себе навіть за найменші досягнення. Наприклад, ви вперше за рік зробили ранкову зарядку. Після цього підійдіть до дзеркала і похваліть себе, подумайте, що ви стали ще краще.

Перестаньте порівнювати себе з іншими. Всі люди різні, і це зовсім не означає, що хтось краще, а хтось гірше. Природою так було придумано, що у кожного з нас свій талант. Краще направте свою енергію на розвиток власних талантів, і ви побачите, що ваш світ заграє новими фарбами. Так ви відчуєте в собі силу і навіть перевагу над іншими.

Спілкуйтеся з позитивними людьми. Якщо у вашому житті є токсичні люди, то з ними варто розірвати будь-які відносини. Подумайте самі: що вони приносять у ваше життя, крім негативу? Якщо відповідь «нічого», сміливо обривайте всі зв’язки і будуйте відносини тільки з тими, хто заряджає вас і підштовхує до нових звершень. При цьому і самі будьте для людей тим «мотором», який здатний «завести» на будь-які подвиги.

Вимовляєте афірмації. Можливо, це смішно звучить і ви не вірите в усі ці штуки, але насправді вони відмінно працюють на рівні вашої підсвідомості. Щодня повторюйте фрази «Я знаходжу впевненість в собі», «Я найкрасивіша і розумна», «У мене дуже багато талантів», «Я щаслива людина», «Я домоглася вже багато чого, а попереду на мене чекає тільки найкраще». Вже через кілька днів ви будете вражені результатом.

Перестаньте сварити себе. Кожна людина має право на помилку. І повірте: нічого не трапиться, якщо ви її допустите. Ніхто вас за це не покарає. Вам варто навчитися приймати себе такою якою ви є і любити себе навіть якщо ви десь промахнулися. 

Раніше перерахував афірмації на любов. Ці фрази допоможуть залучити гідного чоловіка.

Back to top button