Події

​​Викрито схеми незаконного переправлення військовозобов’язаних через кордон …

​​Викрито схеми незаконного переправлення військовозобов’язаних через кордон

???? За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора, Полтавської обласної та спеціалізованих прокуратур у сфері оборони викрито схеми незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

???? За даними слідства, мешканець Харківщини допомагав бажаючим військовозобов’язаним громадянам виїхати за межі держави.

???? Він надавав їм «пакет документів», необхідний для перетину, під виглядом відрядної документації одного з підприємств оборонної галузі. Свої послуги чоловік оцінював у 5 тис доларів США з однієї особи.

???? На Прикарпатті військовослужбовець одного із районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки і цивільна особа організували схему виїзду за кордон чоловіків під виглядом волонтерів чи водіїв через систему «Шлях».

???? За 6500 доларів США вони внесли до інформаційної системи неправдиві відомості щодо двох громадян, які не мали права на виїзд за кордон. Надавали їм поради і вказівки, а також забезпечували необхідними засобами.

???? Також на Одещині жінка організувала військовозобов’язаному безперешкодний перетин державного кордону на територію Республіки Молдова. Для цього за 6500 доларів США вона надала йому підроблений паспорт громадянина Молдови зі штампом про взяття на консульський облік в Республіці Молдова.

???? Окрім того, працівник податкової з Кременчука з метою звільнення від призову запропонував своєму знайомому допомогу в оформленні документів про непридатність до військової служби за станом здоров’я.

???? Також обіцяв зняти його з військового обліку без проходження військово-лікарської комісії. За свої «послуги» на початку квітня 2023 року він отримав від знайомого 4,5 тис доларів США.

???? Наразі всім п’ятьом особам повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

???? Крім того, вирішується питання про відсторонення від посади працівника військкомату. Встановлюється причетність до вчинення злочину інших осіб.

???? Досудове розслідування – органи Нацполіції України, ДБР, оперативний супровід – СБУ.

Більше

Back to top button