Цікаве

Психолог розповіла, як подолати моральне виснаження під час війни

Психолог розповіла, як подолати моральне виснаження під час війни

Фото: pixabay.com

Психолог розповіла, як подолати моральне виснаження під час війни

Експерт рекомендує промовляти спеціальні фрази для стимулювання позитивних змін у житті.


 


Фахівець із психології Олена Адамова дала поради, як пережити негативні емоції під час війни та зберегти психіку в нормальному стані. Про це вона написала в Instagram.

“Ми зараз відчуваємо величезний спектр емоцій. Навколо темрява, болото, кров, запах смерті – ми живемо в цьому більше місяця… Цей жах ззовні багато хто з нас впускає всередину. Привіт, моральне виснаження! Привіт, психосоматика! Привіт, нездатність сприйняти реальність і рухатися далі! Привіт, у конфліктах розірвані зв’язки з друзями та близькими…”, – зазначила експерт.

Адамова радить опрацьовувати негатив за допомогою медитацій та афірмацій.

“Афірмації – це позитивні твердження та судження. Коли ви запевняєте себе у своїй силі, енергії, здатності жити та радіти, це приходить у вашу реальність”, – пояснила вона.

Фахівець рекомендує промовляти такі фрази: “Я під куполом світла та любові, у безпеці та спокої”, “Я у себе є. Я впораюся”, “Я люблю своє життя, світло в мені яскравіше, ніж темрява навколо”, “Мир у мені, я з Миром”.

Таким чином, за словами Адамової, підсвідомість закріпить ці терапевтичні афірмації та стимулюватиме позитивні зміни в житті через пошук реалізації цих тверджень у просторі варіантів реальності.

Крім того, Адамова додала, що медитації омолоджують мозок, знижують ризики серцевих захворювань, зміцнюють імунітет, зменшують стрес.

“Найпростіший спосіб медитувати – це напружити сильно м’язи, в яких відчувається фізична напруга, і різко розслабитися всім тілом. Закрити очі і уявити місце сили/сконцентруватися на тілі/мелодії/тиші. Постаратися зависнути в цьому стані на 10 хвилин”, – радить психолог.

Експерт рекомендує ще уявити фіолетовий шар всередині шлунка і “розглядати”, як він надується на вдиху і здувається при видиху.

Нагадаємо, раніше Адамова перерахувала речі, які слід робити під час війни для збереження свого психологічного стану в нормі.

Комаровський назвав головні помилки батьків дітей, які постраждали від війни

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button