Цікаве

Продукти, які зроблять салат корисніше і допоможуть схуднути

Низькокалорійна квасоля в салатах наситить організм клітковиною, трохи груші забезпечить необхідну для стрункості клітковину, а сир в овочевих салатах корисніше, ніж твердий сир або фета.
Салати – це те, що необхідно їсти. Тим паче в сезон овочів, тим паче знаючи, яка користь після них може бути для організму. Але тільки в тому разі, якщо салат правильно приготовлений. А саме – в нього варто додати корисні інгредієнти, які до того ж допоможуть організму позбутися зайвого, рекомендує 1News.

Груша

 

У груші багато корисного пектину

Цей фрукт прекрасно гармоніюватиме в салатах, де є курка. А ще в груші багато пектину, майже 4 г в одному плоді. Пектин не тільки може заспокоювати апетит, а й покращує обмін речовин.

Крім пектину, в грушах є корисна клітковина. Те ж саме стосується і яблук.

Насіння чіа

Насіння чіа ефективно очищають кишечник

З ним смачним буде будь-який салат. Воно корисне для кишечника, нормалізує мікрофлору, а також допомагає тілу позбавлятися відходів. Насіння чіа притягує до себе велику кількість токсинів і розбухає вже в кишечнику, а потім “виносить” із собою всі шлаки і токсини.

Дієтологи радять не замочувати чіа перед вживанням, так ви отримаєте чудовий детокс-засіб.

Авокадо

 

Клітковина в авокадо прекрасно насичує

Авокадо не тільки надає красу салату, а й забезпечує кремоподібну текстуру. Авокадо потрібен всім, хто мріє стати стрункіше. У ньому досить клітковини, а вона насичує. Плюс ненасичені жири, які й допомагають спалити зайве на талії.

Мигдаль

 

10 грамів мигдалю в салаті наситять організм

 

Так, горіхи калорійні. Але якщо трохи в салат, то можна. У мигдалі теж багато ненасичених жирів і клітковини. У 15 грамах мигдалю приблизно 90 калорій. Цей горіх поліпшить салати з коренеплодів і прекрасно наситить.

Яйця

 

Дієтологи радять брати салат з яйцем для корисного перекусу

 

В одному вареному яйці 80 ккал, а якщо приготувати овочевий салат з яйцем і заправити його йогуртом або сметаною – така їжа наситить надовго. Дієтологи радять брати такі салати для перекусу.

Квасоля

 

Багата клітковиною квасоля надовго вгамує голод

 

Боби багаті білком, клітковиною, магнієм і залізом. Квасоля не калорійна особливо: близько 50 ккал в 100 г.Завдяки клітковині, якої достатньо в цих бобових, ви швидко насититеся і надовго забудете про голод.

Лосось

 

Корисні жири в лососі борються із зайвими жирами на талії

 

Салати з лососем – це свято. Якщо його запекти або відварити, а потім з’єднати з овочами, ви насититеся омега-3 кислоти. Вона, в свою чергу, приборкає почуття голоду і до того ж знизить рівень поганого холестерину.

Сир

 

Додавайте сир в овочеві та фруктові салати

Беріть сир замість твердого сиру в салаті. Нежирний сир містить набагато менше калорій і більше білка, ніж, наприклад, фета. Із сиром салат отримає ніжну текстуру. Його можна поєднувати з овочами і зеленню, додавати у фруктові салати.

Джерело: Сьогодні
Back to top button