Цікаве

Презентовано найшвидший у Світі електричний літак

Одногвинтова машина під назвою Spirit of Innovation досягла швидкості 623 км/год, встановивши загалом три світові рекорди, пише 1news з посиланням на lenta.ua.

На сьогодні Rolls-Royce є другим за величиною у світі виробником авіаційних двигунів. Не дивно, що саме ця компанія реалізує проєкт Spirit of Innovation («Дух інновацій») у рамках державної програми ACCEL, що фінансується Британією та спрямована на розвиток електричних літальних апаратів.

Днями британський виробник авіадвигунів заявив, що розробив «найшвидший у світі повністю електричний літак».

Літак досяг максимальної швидкості у польоті 623 км/год, а також розігнався на злітній смузі до 555 км/год. Компанія також повідомила, що Spirit of Innovation побив світовий рекорд у швидкості набору висоти за одну хвилину (піднявшись на 3000 метрів за 3 хвилини та 22 секунди).

У заяві компанії йдеться про те, що літак пролетів близько 15 кілометрів на військовому полігоні міністерства оборони Великобританії у Вілтширі. Усі показники були представлені у Federation Aeronautique Internationale (FIA).

Новий літак працює на електричній силовій установці потужністю 400 кВт. За даними Rolls-Royce, в ньому також використовується найпотужніший силовий агрегат із коли-небудь створених в авіакосмічній галузі.

Квазі Картенг

Пілот-випробувач і директор з польотів Rolls-Royce Філ О’Делл, який досяг максимальної швидкості, підкреслив, що це головний момент у його кар’єрі та неймовірне досягнення для всієї команди.

Міністр підприємництва, енергетики та промислової стратегії Великобританії Квазі Картенг зазначив, що політ електролітака допоможе розвинути технології, які стануть частиною повсякденного життя.

«Уряд пишається тим, що підтримує подібні проєкти, залучаючи приватні інвестиції, необхідні для створення більш екологічних літаків», — додав міністр.

 

 

 

 

 

Back to top button