Цікаве

Південна Корея запустила на орбіту свій другий розвідувальний супутник

Південна Корея запустила на орбіту свій другий розвідувальний супутник

Фото: Yonhap
Південна Корея запустила розвідувальний супутник

Супутник оснащений радаром із синтетичною апертурою (SAR), яка дозволяє збирати дані за допомогою мікрохвиль, незалежно від погодних умов на Землі.

Південна Корея за допомогою США у неділю, 7 квітня, запустила в космос свій другий військовий супутник-розвідник, головним призначенням якого є спостереження за територією КНДР. Про це повідомляє Korea Times.

На орбіту космічний апарат вивела ракета-носій Falcon 9, яка стартувала з Космічного центру Джона Ф. Кеннеді у Флориді о 19:17 за місцевим часом.

Зазначається, що Сеул планує до 2025 року вивести на навколоземну орбіту п’ять подібних супутників-шпигунів середнього розміру вагою від 800 до 1000 кілограмів, щоб покращити власні можливості моніторингу КНДР і зменшити залежність у цьому питанні від союзників зі США.

Супутник оснащений радаром із синтетичною апертурою (SAR), яка дозволяє збирати дані за допомогою мікрохвиль, незалежно від погодних умов на Землі. Такими самими радарами SAR будуть оснащені й решта три апарати.

На першому супутнику, запущеному в грудні минулого року, встановлені електрооптичні та інфрачервоні датчики, здатні отримувати детальні зображення поверхні Землі.

Корейські фахівці зазначають, що при спільній роботі п’ять супутників забезпечуватимуть регулярне покриття і можливість спостереження за Північною Кореєю приблизно з двогодинними інтервалами.

Як відомо, КНДР також докладає зусиль для створення можливостей космічної розвідки, що потенційно може підвищити її здатність завдавати точні удари по цілях у Південній Кореї та Сполучених Штатах. У листопаді минулого року Пхеньян вивів на орбіту свій перший супутник-шпигун та пообіцяв цього року запустити ще три.

За словами міністра оборони Південної Кореї Шін Вон Сік, КНДР може спробувати запустити свій другий супутник цього місяця.

Раніше повідомлялося, що Південна Корея вивела в космос супутник на власній ракеті.

Нагадаємо, торік Північна Корея запустила перший супутник-шпигун.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button