Україна

У Повітряних силах пояснили, чим корисні несправні F-16


У Повітряних силах пояснили, чим корисні несправні F-16

Несправні літаки можна використовувати в ролі “донорів” для інших літаків, які отримують пошкодження і потребують ремонту.

Україна потребує постачання навіть несправних винищувачів F-16. Навіщо вони потрібні, в ефірі телеканалу Прямий пояснив спікер Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш.

На запитання, чи правдива інформація про те, що Україні можуть передати несправні F-16, Євлаш відповів, що це теж важлива допомога.

“Навіть якщо це будуть несправні літаки, вони надзвичайно необхідні. “Донори” абсолютно адекватно практикуються у різних країнах… Це нормальна практика: якщо одна з деталей не працює, решту деталей можна взяти на застосування, на заміну інших компонентів”, – сказав речник.

Крім того, за словами Євлаша, несправні літаки можна використовувати не тільки для ремонту, а й з іншою метою, і це визначає командування.

Раніше повідомлялося, що Україна може отримати перші винищувачі F-16 влітку 2024 року. Також у Міноборони заявляли, що усі необхідні рішення щодо отримання літаків F-16 уже ухвалені та процес “рухається за планом”. А в Повітряних силах запевнили, що поява F-16 буде несподіванкою.

США окреслили “червоні лінії” у використанні Україною F-16

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button