Цікаве

Підсумки: які події 2021 року увігнали українців у депресію

До кінця року прийнято підбивати підсумки. Іноді подумки, іноді згідно зі складеними списками, ми намагаємося зрозуміти, що встигли зробити, а що залишилося далеко за кордоном реалізації у життя. Разом з дослідницькою компанією Gradus Research ми провели дослідження методом самозаповнення анкет у мобільному додатку, щоб зрозуміти, які події 2021 року мешканців України найчастіше впливали на їхній психологічний стан.

Найзначнішою зміною, яка спричинила вплив на ментальне здоров’я, українці назвали зміну роботи. Так, згідно з даними Gradus Research, цю особливість відзначили 19,2% чоловіків та 15% жінок, повідомляє 1News.

Найбільше зазнали на собі почуття емоційної напруги від зміни роботи люди віком від 22 до 34 років (22%).

Другим важливим фактором, який позначився на психічному стані українців, стали відносини. Розрив із партнером чи самотність як фактор відзначили 13,4% опитаних. Що цікаво, найбільший відсоток серед респондентів також виявилися міленіали (від 22 до 34 років (19%).

Примітно, що половина опитаних не можуть назвати точну причину, яка найбільше змінила їхню психічну рівновагу. Особливо це стосується людей вікової категорії 45-54 років (62,8%).

Представники покоління Z (18-24 роки) зазначили, що на їхньому ментальному здоров’ї сильно позначилася зміна житла або переїзд до іншого міста (15,2%).

Джерело: Сьогодні

Back to top button