Цікаве

П’ять круп, які потрібно включити в раціон для здоров’я і стрункості

Раціон харчування є одним з ключових факторів, що забезпечують струнку фізичну форму і збереження здоров’я. Для цього він обов’язково повинен містити цільнозернові продукти, конкретно медики рекомендують до вживання п’ять круп.

Цільнозернові крупи містять всі частини зерна-висівки, ендосперм, зародки. Медичні працівники та дієтологи часто говорять про важливість їх присутності в раціоні – продукт містить поживні речовини, багатий клітковиною, мінералами, білком і рослинними сполуками. Крім зниження ваги і ризику ожиріння, споживання цільного зерна допомагає зберегти здоров’я серця, зменшує ймовірність інсульту, діабету, бореться із запаленням, підтримує організм при розвитку небезпечних хронічних захворювань, включаючи рак.

Для підтримки здоров’я і стрункості фахівці рекомендують включити в раціон п’ять круп.

Ячмінь. Багатий вуглеводами, дієтичним волокном і стійким крохмалем, завдяки чому значно покращує чутливість клітин до інсуліну (навіть при вже наявному діабеті). Ще одна особливість: ячмінь більше всіх з круп містить фосфору-мікроелемента, необхідного для нормального обміну речовин, засвоєння кальцію і регулювання мозкової діяльності.

Овес. Дослідники Вюрцбурзького університету (Німеччина) назвали овес «природними ліками», що знижує в організмі рівень «поганого» холестерину ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ). Такий холестерин осідає на стінках судин, утворюючи бляшки, які порушують кровообіг і можуть стати причиною різних серцево-судинних проблем: інфарктів, інсультів. Також використання крупи ефективно при шкірних захворюваннях, порушеннях шлунково-кишкового тракту, для профілактики діабету 2 типу.

Коричневий (бурий) рис. Хоча він містить майже стільки ж калорій, що і білий, в ньому багато клітковини, яка стимулює травлення, а також уповільнює викид цукру в кров.

Гречка. Її споживання сприяє стрункості, забезпечуючи тривале відчуття ситості, що допомагає не переїдати і в цілому знизити кількість споживаних калорій. Її компонент рутин запобігає розвитку резистентності до інсуліну, покращуючи передачу сигналів гормону до клітин. У комплексі з іншою речовиною, кверцетином, вони борються з вільними радикалами, які пошкоджують ДНК, викликаючи утворення ракових клітин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 + 13 =

Back to top button