Світ

У Китаї заборонили іноземцям усиновлювати дітей

 У Китаї заборонили іноземцям усиновлювати дітей

Фото: REUTERS

Китай припинить віддавати дітей на міжнародні усиновлення

Китайські політики намагаються заохотити молоді пари одружуватися та народжувати дітей після того, як населення країни скорочується два роки поспіль.

Китай припиняє програму міжнародного усиновлення дітей через зусилля, спрямовані на боротьбу з падінням народжуваності в країні. Про це у п’ятницю, 6 вересня, повідомляє CNN.

Виняток становитимуть випадки, коли кровні родичі всиновлюють свого близького і додала, що всі незавершені усиновлення через агенції будуть скасовані.

З початку 1990-х років Китай відправив десятки тисяч дітей на усиновлення за кордон, і приблизно половина з них опинилася в США. Це відбувалося на фоні політики “однієї дитини”, через яку багато родин змушені були відмовлятися від своїх дітей, особливо дівчаток та немовлят з інвалідністю.

Однак зараз китайська влада офіційно зупиняє програму, оскільки намагається протистояти “швидкому зниженню рівня народжуваності та загрозі демографічної кризи”.

Посольство США в Пекіні вже запросило у Міністерства цивільних справ Китаю офіційних роз’яснень, оскільки багато американських сімей вже подали заявки на усиновлення і очікують на їх розгляд.

З моменту запуску програми всиновлення дітей за кордон в 1992 році, більше ніж 160 000 з них було усиновлено за кордоном. При цьому, американські родини усиновили 82 674 дитини з Китаю, що становить 29% всіх міжнародних усиновлень у США.

 

Програму міжнародного усиновлення було тимчасово зупинено ще в 2020 році через пандемію COVID-19 для захисту дітей.

Нещодавно ми писали, що росіяни виставили дані щодо депортованих з України дітей на сайти з усиновлення.

Раніше повідомлялося, що на початку повномасштабного вторгнення країна-агресор вивезла з Херсона 46 дітей, де вони – невідомо й досі.

Лубінець: Усиновлення дітей з України – бізнес для росіян

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × one =

Back to top button