Цікаве

Ознаки хворої печінки, які можна не помітити

Ознаки хворої печінки, які можна не помітити

Хвороби печінки часом можуть викликати депресію та свербіж шкіри.

Однією з найяскравіших неочевидних ознак є стійкий свербіж шкіри. Тіло постійно свербить, але пухирів або висипу немає.

Таким симптомом патологія часто заявляє себе у жінок після 50 років. Зокрема, постійна сверблячка може вказувати на первинний біліарний холангіт – імунне захворювання, що веде до цирозу печінки. Через цю хворобу сверблячка може стати виснажливою. Якщо вона виникає, необхідно невідкладно відвідати лікаря.

Іншим неочевидним симптомом хворої печінки є погіршення настрою, депресію.

Неявним симптомом захворювання печінки є депресії, особливо у дітей та молодих людей віком до 20 років. Можуть зустрічатись також порушення настрою, погане навчання у школі чи інституті, тремор.

Проблеми емоційного характеру можуть обумовлюватися хворобою Вільсона-Коновалова, при якій у печінці відбувається накопичення міді. Ця патологія може мати церебральну форму – в цьому випадку у людини уражається головний мозок.

Ще один неочевидний симптом хворої печінки – це підвищений вміст заліза в організмі, який відкладається у різних органах через гемохроматозу. Надлишок заліза провокує розвиток запалення та фіброзу, здатного з часом переходити в цироз, а також викликати появу ракової пухлини.

Back to top button