Цікаве

Основи правильного харчування: чи потрібно відмовлятися від шоколаду, кави та хліба

Шоколад, горіхи, мед, яйця, макарони, кава і навіть волоські горіхи – ці продукти звичні для кожного з нас, але виявляється – вони не корисні, принаймні якщо вірити дієтам з Інтернету. Експерти розповіли, чи потрібно виключати ці продукти з раціону і чи дійсно те, чим харчувалися українці століттями, шкідливо для організму, передає 1News.


Зараз дієти в моді, і тисячі українців відмовляються від споживання хліба, меду і горіхів і навіть не п’ють кави. Тому що вважають ці продукти шкідливими для здоров’я: яйця – це холестерин, хліб – це зайві вуглеводи, шоколад – надлишок цукру, а кава погано впливає на нервову систему… І помиляються, запевняють дієтологи.

Хліб, шоколад і каву можна не виключати з меню

“Житній хліб, бездріжджовий, цільнозерновий – дуже корисний. Тому що він містить вітаміни групи B, він містить корисну клітковину, а також це високобілковий продукт”, – коментує дієтолог Яна Кравченко в ефірі каналу” Україна”.

Головне, знати міру і не переїдати. А кава – взагалі дуже корисна, каже дієтолог. Але цього напою варто вживати не більше двох чашок в день:

“Вона містить хлорогенову кислоту, яка допомагає нам в профілактиці хвороби Альцгеймера, вона стимулює діяльність нашого мозку”.

Яйця – як курячі, так і гусячі або страусині – також корисні. Навіть з холестерином.

“1-2 яйця в день, якщо ви чоловік, а якщо ви жінка і ведете більш спокійний спосіб життя – 1 яйце. Це дуже корисно для будівництва наших мембран”, – коментує дієтолог.

Шоколад містить багато антиоксидантів

Також корисно щодня споживати шоколад, але не молочний, який дійсно містить багато цукру, а справжній – чорний. Цей продукт дає сили. Багато не треба – не більше п’ятдесяти грамів в день. Не варто також відмовлятися від макаронів. Але замість звичайних варто купувати пасту з твердих сортів пшениці і під час приготування не розварювати її, а робити, як кажуть шеф-кухарі, “аль денте” – щоб вона була трохи недовареною. А жменька горіхів наситить ваш організм корисними жирами на цілий день!

Джерело: Ранок з Україною

Back to top button