Цікаве

Основні критерії вибору пральної машини: що варто знати*

Поява пральної машинки в будинку значно полегшує прання та полоскання білизни, змінює ручну працю на автоматичну. Але перед покупкою необхідно вивчити властивості кожної моделі. Це допоможе комфортно використовувати цей вид техніки.

Як вибирати пральну машину?

Головними критеріями є режим прання, кількість білизни, що завантажується, та ефективність віджиму. Майже кожна пральна машина відрізняється ергономічністю, що дозволяє розміщувати її у невеликій за розмірами ванній кімнаті або кухні. Також присутнє економічне споживання енергоресурсів та води.

При виборі треба враховувати таке:

  • Вид завантаження. Може бути горизонтальне та вертикальне завантаження. Перший вид зручний тим, що завдяки йому машинку можна встановлювати у будь-якому місці (у ванній, у кухні під стільницею). Для машинки з вертикальним завантаженням важливе місце встановлення, тому що дверцята знаходяться у верхній частині пристрою. Тому ця частина повинна бути постійно вільною, щоб не перешкоджати завантаженню білизни.
  • Габарити. При монтажі варто враховувати, що вбудована техніка повинна точно підходити під виділену нішу. Також є максимальний обсяг завантаження. Для невеликої родини достатньо придбати пристрій із завантаженням до 4 кг білизни. Для великої родини краще вибрати варіант із завантаженням до 9 кг.
  • Тип керування. Сучасні моделі мають електронний тип керування. Це дозволяє виставляти режими, застосовувати різні функції, температурне нагрівання води.
  • Привід та тип двигуна. Варто віддавати перевагу машині з прямим приводом та інверторним двигуном.

Такі критерії повинні враховуватися при виборі оптимального варіанта для домашнього використання.

Як впливають на вибір програми прання?

Найфункціональніші моделі мають багато програм прання. Може бути посилене полоскання для ефективного видалення прального порошку з речей. Це важливо для маленьких дітей та людей, схильних до алергії. Прання з парою може знезаражувати білизну від бактерій, мікробів. Також може бути така функція, як прасування, що полегшує подальшу обробку білизни. При покупці пральної машини варто вивчати наявний функціонал.

*на правах реклами

Back to top button