Цікаве

Онколог розповів, які проблеми зі здоров’ям можна побачити по обличчю

Онколог розповів, які проблеми зі здоров’ям можна побачити по обличчю

Зміст статті

Важливо бути особливо уважними до змін на обличчі. Таку пораду дав лікар-онколог і хірург Іван Карасьов. Він пояснив, які зовнішні зміни вказують на появу проблем зі здоров’ям.

Суха шкіра

За словами медика, шкіра, яка суха і тріскається – це не тільки явна ознака зневоднення організму. Найчастіше це вказує на серйозні проблеми в роботі потових залоз.

Волосся на обличчі у жінок

Поява волосся у жінки в області щелеп, підборіддя, а також верхньої губи може говорити про синдром полікістозу яєчників. Про це Карасьов написав на своїй сторінці в Instagram.

Стан склер

Крім того, необхідно звертати увагу і на очі. Карасьов пояснив, що червоні прожилки в склерах сигналізують про нервове виснаження, а жовтизна склер – про хвору печінку.

Сині губи

На проблеми з серцем і судинами, за словами онколога, часто вказує синява на губах. Спеціаліст впевнений, що не можна ігнорувати “незрозумілі” зміни кольору обличчя – необхідно звертатися за допомогою до лікаря. Так, тривала блідість часто попереджає про анемію, а жовтуватий відтінок – про проблеми з печінкою.

Кандидат медичних наук Іван Карасьов – експерт у сфері діагностики та лікування передракових захворювань і ранніх форм раку шлунково-кишкового тракту, лікар-ендоскопіст, працює в НМІЦ онкології ім. Блохіна.

Back to top button