Цікаве

Онколог назвав продукти, які провокують рак

Онколог назвав продукти, які провокують рак

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, близько третини смертей від раку сталися через неправильне харчування і шкідливий спосіб життя. Онколог Микола Анікусько розповів, які продукти провокують рак.

Лікар також пояснив, як правильно стежити за харчуванням дитини, щоб уберегти її від страшного захворювання.

Є зв’язок шкідливих харчових звичок та онкології. Вони були підтверджені сотнями епідеміологічних досліджень, які показують зв’язок між регіоном проживання та впливом їжі на ті чи інші захворювання

Фахівець наголосив на поширеності в нашій широті алкогольних напоїв та зловживанні людьми жирною їжею.

На жаль, ми живемо в такій широті, де вживання і зловживання алкогольними напоями дуже поширене: що північніше, то більшим є вживання алкоголю і жирної їжі

З самого дитинства у людей формуються харчові звички, які можна коригувати, а ось гени здатні проявиться в певних умовах і за певного способу життя.

Найшкідливіші продукти

Чіпси і сухарики. Під час їх виробництва використовують різноманітні добавки з імітацією смаку. По суті, вони є чистими хімікатами, тому легко розчиняються в жирах і отримують доступ до клітин тіла.

Солодощі. Наші предки не мали доступу до такої багатої кількості страв, тому основним замінником цукру тривалий час залишався мед. Але з часом на ринку з’явилася маса інших продуктів, які, на жаль, не завжди несуть користь. Одним із таких є солодка газована вода. Лікар стверджує, що зловживання нею б’є по підшлунковій залозі та підвищує ризик раку органу втричі.

Смажена їжа з великою кількістю олії. Особливо шкідливі страви з приготуванням у фритюрі. Згодом така їжа обернеться раком печінки, стравоходу, шлунка і навіть прямої кишки, зазначив фахівець.

З корисних продуктів онколог відзначив червоне м’ясо, а також овочі з багатим вмістом клітковини, такі як броколі.

На думку Анікуська, батьки повинні вчити своїх дітей про те, як правильно харчуватися.

Треба навчити дітей, що завтра ми будемо тим, що ми їмо сьогодні, тому що реалізація генів відбуватиметься під впливом сьогодення.

Back to top button