Цікаве

Названо ягоду, яка захищає від серцево-судинних захворювань

Дослідники назвали чорницю суперпродуктом, що захищає від когнітивних порушень і серцево-судинних захворювань, пише 1NEWS з посиланням на zdorovia.com.ua.

Дієтологи рекомендують чорницю як корисний для розумових здібностей продукт. Доведено, що антиоксидантні сполуки антоціани, що додають ягодам специфічний темний колір, здатні захистити мозок від запальних процесів.

Нове дослідження каліфорнійських вчених показало, що ще чорниця корисна для серця. У своїй роботі вони спиралися на висновки, зробленими раніше їх колегами з Радянського Союзу. Справа в тому, що чорниця прискорює вироблення оксиду азоту в організмі, чим сприяє зниженню тиску, очищенню і зменшення жорсткості кровоносних судин і артерій.

В підсумку автори прийшли до висновку, що вживання чорниці допомагає запобігти розвитку передгіпертонічного стану і знижує ризик серцево-судинних захворювань. Завдяки антиоксидантам ці ягоди мають кардіозахисні властивості.

Крім того, американські кардіологи встановили, що у тих, хто їв чорницю разом з полуницею, ризик серцевого нападу зменшився на третину. Знову ж, корисні властивості комбінації ягід були обумовлені більш високим вмістом в них антиоксидантів.
Зміст антиоксидантів в їжі вимірюється її здатністю абсорбувати радикали кисню. Так ось, за цією шкалою чорниця має воістину феноменальний показник, що робить її однією з найбільш цілющих в світі.

При цьому, досить однієї склянки ягід протягом двох тижнів, щоб випробувати на собі їхній кардіозахисний ефект.

 

 

 

Back to top button