Цікаве

Названо продукти, які здатні продовжити життя

Існують корисні продукти, які допомагають організму боротися з окремими хворобами. Перш за все вчені радять вживати мінімально оброблену і нерафіновану їжу. Вона сприяє здоровому старінню, пише 1NEWS з посиланням на ukrhealth.net.

Збалансована дієта, що включає в себе всі мікроелементи-вуглеводи, білки і жири – важлива для здоров’я і правильної роботи серцево-судинної системи, заявляють лікарі. Недавні дослідження показали, що вживання більшої кількості білка, особливо рослинного, здатне продовжити життя на багато років, пише MSN.

За словами вчених, він може знизити ризик раку і серцевих захворювань. У своєму дослідженні, яке тривало більше 32 років, вони спостерігали за 715128 чоловіками та жінками старше 18 років. Фахівці вивчили, як споживання білка впливає на рівень смертності.

Результати показали, що між тваринним і рослинним білком слід вибирати останній. Якщо збільшити його вживання щодня всього на три відсотки, він може знизити ризик ранньої смерті на п’ять відсотків.

Дослідники виявили, що рослинний білок знизив відсоток смертності серед тих, хто брав участь в експерименті, на 8% в цілому і на 12% від серцево-судинних захворювань. Експерти додали, що рослинні білки містять безліч поживних речовин, які допомагають поліпшити здоров’я кровоносних судин.

Фахівці радять додати в свій раціон більше горіхів, бобів, тофу, квасоля, горох, сочевицю, горіхове масло – всі ці продукти багаті рослинним білком і жирами, корисними для серця. Вони також рекомендують скоротити вживання червоного і переробленого м’яса.

 

 

 

 

 

Back to top button