Цікаве
Святкові кекси
Продукти для блюда
- вершкове масло — 60 гр.
- молоко — 50 мл.
- сахар — 3 ст.л.
- яйце – 1 шт.
- розпушувач – 1 ч.л.
- мука — 120 гр.
- какао — 1 ст.л.
- родзинки або шоколад
- глазур:
- вершкове масло — 50 гр.
- молоко — 2 ст.
- какао — 1 ст.л.
- сахар — 3 ст.л.
Як готувати?
У глибокий посуд вливаємо розтоплене вершкове масло.
Додаємо молоко, цукор, какао.
Перемішуємо до однорідної маси.
Далі додаємо яйце.
Знову перемішуємо.
Всипаємо розпушувач, борошно невеликими порціями.
Перемішуємо до зникнення грудочок.
У тісто можна додати трохи родзинок або шоколаду.
Для випічки я використовуватиму силіконові формочки.
Заповнюємо кожну на 2/3.
Ставимо кекси в духовку на 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
Тим часом приготуємо глазур.
У невелику каструльку додаємо вершкове масло, цукор, молоко та какао.
Ставимо на повільний вогонь.
Постійно помішуємо, глазур має загуснути за пару хвилин.
Готові кекси зверху обмазуємо глазур’ю.
Посипаємо кокосовою стружкою.
Відеоурок