Цікаве

Святкові кекси

Продукти для блюда

  • вершкове масло — 60 гр.
  • молоко — 50 мл.
  • сахар — 3 ст.л.
  • яйце – 1 шт.
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • мука — 120 гр.
  • какао — 1 ст.л.
  • родзинки або шоколад
  • глазур:
  • вершкове масло — 50 гр.
  • молоко — 2 ст.
  • какао — 1 ст.л.
  • сахар — 3 ст.л.

Як готувати?

У глибокий посуд вливаємо розтоплене вершкове масло.

Додаємо молоко, цукор, какао.

Перемішуємо до однорідної маси.

Далі додаємо яйце.

Знову перемішуємо.

Всипаємо розпушувач, борошно невеликими порціями.

Перемішуємо до зникнення грудочок.

У тісто можна додати трохи родзинок або шоколаду.

Для випічки я використовуватиму силіконові формочки.

Заповнюємо кожну на 2/3.

Ставимо кекси в духовку на 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

Тим часом приготуємо глазур.

У невелику каструльку додаємо вершкове масло, цукор, молоко та какао.

Ставимо на повільний вогонь.

Постійно помішуємо, глазур має загуснути за пару хвилин.

Готові кекси зверху обмазуємо глазур’ю.

Посипаємо кокосовою стружкою.

Відеоурок

Back to top button