Цікаве

Названо продукт, який поліпшить якість сну

Невролог з США Вільям Крістофер Вінтер назвав продукт, який ідеально підходить для поліпшення якості сну, пише 1news з посиланням на ukrhealth.net.

Фахівець рекомендував вживати на ніч сир чеддер, що містить триптофан.

Американський невролог пояснив, що мова йде про амінокислоті, що сприяє виробленню мелатоніну, а саме цей гормон відповідає за швидкість засипання і якість сну в цілому.

У сирі чеддер даної речовини на 60% більше, ніж в індичці. За словами фахівця, досить незадовго до сну з’їсти всього 4 скибочки цього продукту, щоб забезпечити собі повноцінний нічний відпочинок, який стане запорукою бадьорості протягом цілого дня.

До слова, триптофан також міститься в сирі та інших молочних продуктах, а також в бананах, фініках, рибі, горіхах, морепродуктах, сої і цільних зернах.

Дана кислота дійсно вважається незамінною для організму людини. Триптофан також необхідний для вироблення ніацину, який сприяє виробництву серотоніну. Він вивільняє гормони росту і пригнічує апетит, а також попереджає старіння.

До ознак дефіциту триптофану відносяться сивина, набряки, апатія, летаргія, втрата м’язової маси, пошкодження печінки і шкіри і уповільнення зростання у дітей.

 

 

Back to top button