Цікаве

Найсмачніші та найкорисніші сири, які варто спробувати кожному

Звичайно, коли мова йде про смакові характеристики продуктів, жоден рейтинг не може бути на 100% об’єктивним. Проте ми зібрали ті сорти сиру, про які найчастіше залишають схвальні відгуки професійні сировари та звичайні люди. До того ж усіх їх можна безпроблемно купити в Україні. Наприклад, замовити з доставкою в популярному супермаркеті Novus.

ТОП 5 найсмачніших сирів

Якщо плануєте купити сир твердий до святкового столу чи на щодень, проте шукаєте щось особливе, то варто звернути увагу на цю п’ятірку:

  • Мімолет.

Один з найцікавіших продуктів французького сироваріння. Виготовляється з коров’ячого молока. Окрім незвичного кольору (нагадує добре спілу диню), має вишуканий смак, в якому переплелися солодкуваті та солонуваті нотки, присмак карамелі та горіхів.

  • Брюгге.

Творіння бельгійських сироварів. Його виготовляють з коров’ячого молока. Має приємний жовтувато-кремовий відтінок та насичений, злегка пікантний і трішки пряний смак. Консистенція у нього досить щільна, проте не крихка.

  • Шеврет.

Вишуканий представник групи сирів з козячого молока. Білосніжний, з м’яким приємним смаком, без гостроти, яка буває в інших козиних молочних продуктах. Сподобається любителям слабосолоних сирів.

  • Грюйєр.

Представник швейцарської традиції сироваріння. Виготовляється з коров’ячого молока. Має щільну тверду консистенцію, насичений жовтий колір. Смаковий букет розкривається фруктовими, горіховими та солонувато-солодкими нотками.

  • Чедер

Найвідоміший продукт англійського сироваріння та найбільш продаваний у світі. У добре визрілого відчувається горіховий присмак та з’являється гострота. Текстура щільна, гладка, але крихка.

Серед інших сирів з цікавим смаком та текстурою можна назвати горгонзолу, пармезан. До речі, українські сировари також приємно дивують. Наприклад, «Комо» випускає смачний горіховий сир, а в ТМ «Prego» є серія кольорових з мармуровою текстурою.

Як вибрати твердий сир?

Традиційно продукти цієї групи вибирають, звертаючи увагу на їхній зовнішній вигляд, колір, розмір та розташування дірочок (для відповідних сортів), запах, складники. До речі, фахівці не радять купувати сири, які розставлені на одному прилавку чи в одному холодильнику з іншими продуктами харчування (сир легко вбирає запах). Краще віддавати перевагу продукції відомих торгових марок, а купівлю здійснювати в магазині з хорошими відгуками.

 

Check Also
Close
Back to top button