Цікаве

Названо овоч з більшим вмістом вітаміну С, ніж у цитрусових

Названо овоч з більшим вмістом вітаміну С, ніж у цитрусових

Фото: Freepik
Перець

Цей вітамін зміцнює імунну систему і має сильну антиоксидантну дію. Тому ефективно бореться з вільними радикалами, які відповідальні за старіння.

Дієтологи стверджують, що такий овоч як перець дуже ситний, містить мало калорій і разом з тим, містить в собі багато вітаміну С. Про це пише Vogue.

Особлива увага привертається червоному перцю. Він багатий на клітковину, кальцій і калій, а кількість вітаміну С у ньому в три-п’ять разів вища, ніж в апельсинах та інших цитрусових. 

“Якщо присутність вітаміну С в перці має низку переваг для шкіри та волосся, то високий вміст води та клітковини робить цей “фрукт” (так, бо технічно перець – це фрукт, а не овоч) низькокалорійним, що допомагає контролювати вагу. Не дивно, що багато дієтологів рекомендують включати його у свій раціон тим, хто хоче схуднути”, – стверджують експерти.

Як відомо, вітамін С зміцнює імунну систему і має сильну антиоксидантну дію. Тому ефективно бореться з вільними радикалами, які відповідальні за старіння.

“Вітамін С важливий для виробництва колагену, необхідного для здоров’я шкіри та волосся. А жінки, які споживають значну кількість вітаміну С, мають на шкірі значно менше зморшок”, – каже експертка з догляду за волоссям Розі Фернандес.

Нагадаємо, експерименти на мишах показали, що вітамін С здатний вбивати ракові клітини з мутаціями й уповільнює ріст пухлин.

Вчені назвали вітамін, що знижує ризик 11 видів раку

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button