Цікаве

Названо небезпечні ознаки захворювання серця: їх часто ігнорують

Названо небезпечні ознаки захворювання серця: їх часто ігнорують

Ознаки захворювання серця розпізнати нелегко. Серцево-судинна система людини зазнає щоденних атак у вигляді стресів, нестачі вітамінів через незбалансоване харчування і перевантажень.

Але є певні симптоми, за допомогою яких наше тіло попереджає про розвиток небезпечних хвороб. Якщо вчасно їх помітити і не залишити ситуацію на самоплив, можна врятувати життя не тільки собі, а й близьким. Адже подібні проблеми можуть виникнути в кожного.

Іноді всі ознаки майбутніх збоїв буквально в наявності. Про них красномовно повідомляє наша шкіра. Щоправда, ми нерідко ігноруємо сигнали лиха і списуємо їх на звичайну втому.

Ознаки захворювання серця

Свою вимогу терміново приділити час здоров’ю організм найчастіше висловлює у формі ціанозу. Проявляється він синюшним забарвленням шкіри рук, ніг, вух і кінчика носа.

Спочатку все протікає начебто нешкідливо і стосується лише зміни кольору шкірного покриву, але згодом тіло вкривається синцями і навіть набряками. При впливі холоду ситуація тільки погіршується.

Судинні зірочки — друга ознака, яку не можна ігнорувати. Вона безперечно свідчить про проблеми з кровообігом.

Часто супроводжується варикозним розширенням, що свідчить про збій у кровоносній системі. Венозна кров перестає циркулювати як належить, тому на кінцівках утворюються підшкірні вени до 3 мм діаметром.

Третя ознака — емболія. Вона може вражати стопи, гомілки, стегна, сідниці та спину. Рідше зустрічається на верхніх кінцівках. Проявляється болем або «мурашками» в ногах чи грудях, загальною слабкістю, задишкою, ознобом. Периферичні судини закупорюються тромбами, що й спричиняє неприємні відчуття.

Back to top button