Цікаве

Названо найкращі продукти від алергії

Алергія, викликана пилком рослин, супроводжується такими симптомами, як почервоніння очей, закладеність носа, мокрий кашель і біль в горлі. Щоб полегшити їх прояв, необхідно додати в свій раціон імбир, куркуму, помідори, лосось і продукти, багаті на вітамін С.

За даними Американської академії алергії, астми та імунології, це відбувається, коли імунна система організму надмірно реагує на певні потенційно небезпечні речовини.

Найпоширенішими варіантами лікування є антигістамінні препарати. І хоча деякі продукти можуть також викликати алергічні реакції (наприклад, масло, морепродукти або молоко), є й інші, які захищають від впливу пилку та інших чинників навколишнього середовища, повідомляє 1News.

імбир

Імбир

Настій цього кореня завдяки своїм протизапальним властивостям корисний не тільки для лікування алергії, а й також при застуді та тонзиліті. Одне дослідження показало, що імбир пригнічує вироблення цитокінів, сповільнюючи активацію тучних клітин і полегшуючи симптоми алергії. Тому краще, що можна зробити – приготувати цей продукт для інфузії або додати його в якості приправи для страв або салатів.

Куркума

Це ще одна спеція, яка, як відомо, має протизапальні властивості. “Активним компонентом куркуми є куркумін – хімічна речовина, яка зменшує запалення, на додаток до пригнічення гістаміну, що виділяється тучними клітинами”, – пояснює Стейсі Галовіц, фахівець з алергії в Нью-Джерсі.

Дослідження, опубліковане в журналі “Літопис алергії, астми та імунології”, показало, що вона також може зменшити закладеність носа і позитивно вплинути на імунну систему пацієнтів з алергією. Куркуму можна приймати у вигляді пігулок, настоїв або в якості заправки для страв. Насамперед вона широко використовується в східній та індійській кухні при приготуванні рису і виділяється своїм яскраво-помаранчевим або жовтим кольором.

Продукти з великим вмістом вітаміну С

Цей вітамін міститься у великій кількості продуктів, особливо в цитрусових, ківі, броколі, брюссельській та цвітній капусті. Він діє як природний антигістамін, пригнічуючи клітини, які його виділяють. Крім того, є антиоксидантом, а значить протидіє запальній реакції, яку викликає алергія.

Помідори

Вони також містять високий рівень вітаміну С, але не з цієї причини є антиалергенними. Помідори сповнені ліпоцену, іншого антиоксиданту, який зменшує запалення. Так само його можна знайти в фруктах, наприклад, кавуні або червоному винограді. Американська національна медична бібліотека визнає, що помідори можуть допомогти функціонуванню легень у людей з астмою, тому важливо додавати їх свій раціон не тільки для боротьби з неприємними симптомами алергії.

Back to top button